home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΚοινωνία

Ψάχνουν να βρουν τι θα κάνουν με τα επιπλέον σκουπίδια στην Παλαιόχουνη

Νέα σύσκεψη στην Περιφέρεια για την υπερβάλλουσα ποσότητα απορριμμάτων που καταλήγει προς διαχείριση στην Παλαιόχουνη

Επαναλήφθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, η υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σύσκεψη με θέμα την υπερβάλλουσα ποσότητα απορριμμάτων που προωθήθηκαν προς διαχείριση στην μονάδα της Παλαιόχουνης.

Στην εν λόγω σύσκεψη -με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, εκπροσώπων του ΦοΔΣΑ, της διαχειρίστριας εταιρείας και υπηρεσιακών στελεχών, καθώς επίσης τεχνικών και νομικών συμβούλων της Περιφέρειας-, εξετάστηκε η κατάσταση που διαμορφώνει το γεγονός ότι προωθήθηκαν στην πιο πάνω μονάδα για διαχείριση επιπλέον 40.000 τόνοι απορριμμάτων από την προσδιορισμένη μέγιστη προς διαχείριση ποσότητα, την οποία προβλέπει η ΣΔΙΤ και η δυνατότητα για διαπραγμάτευση της τιμής με την διαχειρίστρια εταιρεία.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, δεν υπήρξε εισήγηση από την πλευρά του ΦοΔΣΑ, κάτι που είχε τεθεί ως προϋπόθεση στην προηγούμενη σχετική σύσκεψη, την προηγούμενη εβδομάδα. Ως εκ τούτου, συνέχισε ο Π. Νίκας, δεν υπήρξε σήμερα κάποια απόφαση, ούτε βεβαίως και κάποια εισήγηση προς την Οικονομική Επιτροπή:

“Προφανώς, η μη ύπαρξη εισήγησης δεν θα οδηγήσει σε κάποια διαφορετική τιμή ως προς την υπερβάλλουσα ποσότητα που έχει καταλήξει στην μονάδα της Παλαιόχουνης” είπε ο περιφερειάρχης, ο οποίος πρόσθεσε ωστόσο πως “σε κάθε περίπτωση, κρίσιμο ζήτημα στην διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί η μείωση της ποσότητάς τους μέσα από διαλογή και ανακύκλωση στην πηγή με παράλληλο έλεγχο από τους δήμους και εποπτεία εκ μέρους τους των κάδων, προκειμένου να αποτρέπεται η διάθεση σε αυτούς μπάζων, κυρίως”.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button