home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γ. Μαλτέζος: Οι πρώτες 30 ημέρες της νέας δημαρχίας και η πορεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Ομαλή διαδοχή με ελέγχους στα οικονομικά του Δήμου και διαφάνεια με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων
Μαλτέζος Λιβάνιος

Μετά από τόσα χρόνια δημαρχίας του Δημήτρη Καμπόσου, ο νέος Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Γιάννης Μαλτέζος, ετοιμάζει το επιτελείο του για να αναλάβει τα ηνία του Δήμου, χωρίς τριγμούς και παλινδρομήσεις.

Ο «Αναγνώστης Πελοποννήσου» έθεσε τα πρώτα ερωτήματα στον νέο Δήμαρχο προκειμένου να πάρουμε μια πρώτη γεύση των πρώτων κινήσεών του.

TI ΓINETAI ME TA EPΓA ΠOY EXOYN ΔHMOΠPATHΘEI; ΘA EΠANEΞETAΣTOYN H ΘA ΣYNEXIΣTOYN OΠΩΣ EIXAN ΠPOΓPAMMATIΣTEI;

Προφανώς και ο στόχος μας είναι και να συνεχίσουμε τα έργα τα οποία είναι υπό εξέλιξη αλλά και να μπορέσουμε να εντάξουμε και να χρηματοδοτήσουμε νέα έργα που θα δώσουν τη δυναμική και την προοπτική ανάπτυξης στο Δήμο μας. Από εκεί και πέρα περιμένουμε την πλήρη ενημέρωση μας όταν αναλάβουμε προκειμένου να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την πρόοδο σε κάθε έργο ξεχωριστά και να εξετάσουμε ιδιαίτερα τις ενέργειες που έλαβαν χώρα μετά την εκλογή μας.

ΠPOBΛEΠETAI NA MΠOYN OPKΩTOI ΛOΓIΣTEΣ ΠPIN THN ANAΛHΨH KAΘHKONTΩN;

Προφανώς και δεν μπορούμε να επιβάλουμε τον οποιονδήποτε έλεγχο πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας. Έλεγχος από ορκωτούς ελεγκτές γίνεται κάθε έτος, προκειμένου να συνταχθούν οι εκθέσεις ελέγχου. Εμείς όμως δε θα σταθούμε εκεί. Έχουμε τη σαφέστατη εντολή από τους δημότες του δήμου Άργους Μυκηνών να προβούμε σε έλεγχο πλήρη και εμπεριστατωμένο και να ενημερώσουμε πάραυτα για το αποτέλεσμα των ελέγχων αυτών. Αυτό και θα κάνουμε λοιπόν. Την εντολή των δημοτών δε θα την παρακούσουμε.

ΠOIO EINAI TO ΠPOΓPAMMA ΣAΣ TΩN ΠPΩTΩN 30 HMEPΩN;

Οι πρώτες 30 ημέρες είναι καταρχήν ημέρες ενημέρωσης, σε βάθος και σε έκταση για όλες τις δραστηριότητες του Δήμου, των νομικών προσώπων και των συνδεδεμένων φορέων. Θα λάβει χώρα παράλληλα η στελέχωση των επιτελικών θέσεων γύρω από το Δήμαρχο, ώστε να λειτουργήσει η νέα Δημοτική Αρχή με συνεννόηση και οργάνωση. Παράλληλα θα γίνεται ο ουσιαστικός και σε βάθος έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου και των νομικών προσώπων από τους εντεταλμένους προς τούτο. Είναι πολύ σημαντική η πρώτη περίοδος και θα αποτελέσει τη βάση μίας πετυχημένης και ξεκάθαρης θητείας.

Τέλος, θα συνεχίσω τον κύκλο των συναντήσεων που έχω όλο αυτό το διάστημα με μέλη της Κυβερνήσεως και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να χρηματοδοτήσουμε τις δράσεις που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε στη διάρκεια της θητείας μας. Μία τέτοια πολύ σημαντική συνάντηση ήταν και εκείνη που είχα την Τρίτη, 14 Νοέμβρη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κο Λιβάνιο.

(ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis