home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα νέα φορολογικά μέτρα σε Ναύπλιο και Άργος

Επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Αργολίδας συναντήθηκαν την Πέμπτη στο Ναύπλιο και αποφάσισαν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις
Φορολογία

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, ύστερα από κοινή πρόσκληση του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Ναυπλίας Ερμιονίδος και του Δικηγορικού Συλλόγου Ν. Αργολίδος, πραγματοποιήθηκε στο «Φουγάρο», συνάντηση Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων της Αργολίδας σχετικά με τα επικείμενα φορολογικά μέτρα που επηρεάζουν όλους τους κλάδους. Στα πλαίσια αυτά θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη σε Ναύπλιο και Άργος.

Εκεί παρουσιάστηκαν οι επιπτώσεις που θα έχει το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προτάσσει την φορολόγηση με βάση αυθαίρετο τεκμαρτό εισόδημα το οποίο αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία της επιχείρησης, τους εργαζόμενους που απασχολεί και τον κύκλο εργασιών των αντίστοιχων ΚΑΔ.

Όπως αναφέρουν επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Αργολίδας:

«Το μέτρο αυτό είναι αναχρονιστικό, οριζόντιο και κατάφωρα άδικο. Εάν ψηφιστεί θα πλήξει καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ είναι προκλητικός ο τρόπος που επιχειρείται να λειτουργήσει ένας κοινωνικός αυτοματισμός σε μια περίοδο μάλιστα που τόσο οι μισθωτοί όσο και οι αυτοαπασχολούμενοι βιώνουν συρρίκνωση των εισοδημάτων τους.

Η κυβέρνηση δείχνει να αγνοεί τα στοιχεία που η ίδια διαθέτει και τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Ζητάμε να αποσυρθεί το επίμαχο φορολογικό νομοσχέδιο και να ανοίξει ένας σοβαρός διάλογος για την εφαρμογή ενός πραγματικά δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ανταποκριθούν στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη 22/11/2023».

Στα πλαίσια αυτά έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ, στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο, και στο παλαιό Δημαρχείο στο Άργος.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis