home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Τους βγήκε ξινή η σχολική εκδρομή στην Καλαμάτα

Μεγάλη ταλαιπωρία στα ΣΕΑ Αρτεμισίου όταν το ένα λεωφορείο υπέστη βλάβη
Λεωφορείο

Σε απίστευτη ταλαιπωρία εξελίχθηκε η εκδρομή στην Καλαμάτα, που διοργάνωσε την περασμένη Κυριακή 20 Απριλίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ακράτας. Το ένα από τα λεωφορεία που μετέφεραν τους εκδρομείς, υπέστη βλάβη, με τον σύλλογο να καταγγέλλει το τουριστικό γραφείο και τον οδηγό ότι δεν έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Ειδικότερα, η εκδρομή κατέληξε σε μεγάλη ταλαιπωρία για τους γονείς και τα ανήλικα παιδιά τους. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος, αναχώρησαν από την Ακράτα στις 8.00 το πρωί με πρώτη στάση στα ΣΕΑ Αρτεμισίου, ωστόσο το ένα λεωφορείο υπέστη βλάβη στην εθνική οδό Τριπόλεως, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να είναι εκτεθειμένοι για τρεις ώρες σε μεγάλο κίνδυνο καθώς ο οδηγός δεν πήρε τα ανάλογα μέτρα προστασίας για τους επιβάτες.

Όπως τονίζει, το τουριστικό γραφείο που εδρεύει στην Αιγιάλεια και είχε αναλάβει την εκδρομή, δεν έδειξε το ενδιαφέρον που άρμοζε, για να δοθεί ένα αίσιο τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία. Μάλιστα, περιγράφοντας την κατάσταση, λέει πως στο λεωφορείο επικράτησε πανικός αφού δεν άνοιγαν οι πόρτες.

«Ως Σύλλογος θα θέλαμε να επισημάνουμε την προσοχή τον πρακτορείων που αναλαμβάνουν σχολικές εκδρομές. Ζητούμε από τους υπεύθυνους να είναι προσεκτικοί στην επιλογή οδηγών και των συνεργατών τους όσο και στον έλεγχο των οχημάτων τους», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Σχόλια

12 απαντήσεις

  1. Ποια είναι τα ανάλογα μέτρα προστασίας που δεν πήρε ο οδηγός δεν μας τα λέτε μπας και τα μάθουμε. Επίσης αν το λεωφορείο έμεινε στη μέση του δρόμου γιατί να ανοίξει τις πόρτες ο οδηγός για να κάνουν οι επιβάτες οτοστόπ;

    1. Χάλασε το λεωφορειο και θα κάτσουμε τιμωρία μέσα μέχρι να φτιαχτεί;; Άραγε το έφτιαξαν σε 3 ώρες και έφυγε;ήρθε άλλο; Γιατί είναι κάτι φυσικό να χαλάσει ένα όχημα.θα έπρεπε η εθνική οδός και ο ανάδοχος να στείλει αυτοκίνητο να μεταφερθούν σε χώρο αναμονης

  2. Αντώνιος

    Πλάκα κάνεις! Για να χαλάσει το λεωφορείο εσύ τι λες ήταν όλα εντάξει. Αλλά μεγάλη ευθύνη έχει κ το πρακτορείο

  3. Πρεπει να ζητησουνε και αποζημειωση γιαυτη την ταλαιπωρια τους

  4. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΑΟΥΣΑΚΗΣ

    Το να χαλάσει ένα λεωφορείο δεν είναι είναι κάτι που μπορεί να προβλέψει ο οδηγός αν το ήξερε δε θα πήγαινε.συμφωνα με αυτά που γράφετε πως ήσασταν σε κίνδυνο εφου ήσασταν στα σεα που υπήρχε κίνδυνος? κατηγορείτε τον οδηγό πείτε μας αναλυτικά τι έκανε το ότι δεν άνοιγε τις πόρτες δε σημαίνει κάτι .κ κάτι ακόμα όταν διαλέγετε τουριστικά γραφεία για τις εκδρομές το μόνο κριτήριο που έχετε είναι η τιμή μόνο αυτό σας ενδιαφέρει όλα τα άλλα τα βάζετε στην άκρη προκειμένου να γλιτώσετε 2 ευρώ.κ όσο για θέματα ασφάλειας όλα ξεκινούν κ από εσάς τους ίδιους που δε φοράτε ζώνες μέσα στο λεωφορείο κ όλο κυκλοφορείτε στο διάδρομο η χορεύετε.για αυτό αφήστε κ το μάθημα της ασφάλειας σελτους ειδικούς.

    1. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΊ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ. ΕΣΕΙΣ ΈΧΕΤΕ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΌ; ΕΆΝ, ΝΑΙ, ΓΝΩΡΊΖΕΤΕ ΠΌΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΉΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΌΜΟ; ΕΆΝ, ΝΑΙ, ΤΙ ΚΆΝΕΤΕ;; ΡΩΤΆΤΕ ΤΗΝ ΤΙΜΉ, ΈΤΣΙ; ΣΊΓΟΥΡΑ, ΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΤΙΆΞΙΜΟ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΉ, ΟΎΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΎΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΜΗΧΑΝΙΚΌΣ. ΟΎΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΦΤΑΊΕΙ ΑΠΌΛΥΤΑ, ΟΎΤΕ Ο ΟΔΗΓΌΣ ΟΎΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΗΣ. ΌΛΟΙ ΚΟΙΤΆΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΣΈΠΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ. ΑΠΛΆ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΎΡΟ ΜΑΣ ΝΑ ΠΆΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΊΣΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΣΠΟΥΔΑΊΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΌΛΑ ΚΑΛΆ. ΠΕΣ ΤΑ ΜΠΆΜΠΗ. 😂😂😂🤗🤗👍

  5. Παναγιωτης

    Πες τα Μπάμπη πες τα.

  6. Παναγιωτης

    Πες τα Μπάμπη πες τα. Μόνο η τιμή τους ενδιαφέρει.

  7. Συμφωνώ με τους από πάνω. Είναι μέσα στο πρόγραμμα της εκδρομής να χαλάσει και το κάθε ένα λεωφορείο. Δεν φταίει ο οδηγός αλλά ούτε το λεωφορείο που έπαθε βλάβη.

  8. Νestoras Xatzitheodorou

    πάντα το εύκολο θύμα ο οδηγός πάντα ο οδηγός φταει για όλα και ουφο να πέσει ο οδηγός θα φταιει!!!Ντροπη σας ρεεεεεε εμάς βρήκατε δεν ξέρουμε τι γίνεται νομίζετε;

  9. Λοιπόν, όντως υπάρχει πιθανότητα να χαλάσει το όχημα όπως του κάθε ενός. Όντως ειναι ταλαιπωρία για τον κάθε ένα μια τέτοια κατάσταση. Από κει και πέρα δεν γνωρίζω αν ο οδηγός ήταν αδιάφορος ή το γραφείο, δεν νομίζω. Σε αυτές όμως τις περιπτώσεις καλό θα είναι να υπάρχουν εναλλακτικές. Είτε ή άμεση όσο γίνεται διορθώση της βλάβης ή η άμεση αντικατάσταση με άλλο λεωφορείο.

  10. Συμφωνώ απόλυτα ότι τα λεωφορεία παθενουν βλάβη και δεν έχουν ευθύνη οι οδηγοί αλλά όταν το συγκεκριμένο λεωφορείο μετά από στάση στα ΣΕΑ Αρτεμησίου μπήκε στην ουσία σβηστό στην εθνική οδό με την προϋπόθεση να λειτουργήσει και ακινητοποιήθηκε στην επόμενη στροφή σε ποιον καταλογίζεται η ευθύνη????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis