home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Αποχή από δίκες αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση
Δικαστήρια Ναυπλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της 13ης Νοεμβρίου, σύμφωνα και με την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων, αποφάσισε:

  • Την αποχή των μελών του από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου (Δημόσιο , ΝΠΔΔ , ευρύτερος δημόσιος τομέας όπως καθορίζεται από τον Ν. 4270/2014) μέχρι την ψήφιση του Νομοσχεδίου.
  • Την αποχή των μελών του από όλες τις δίκες στις 16 και 17/11/2023 και 21 και 22/11/2023.
  • Την αποχή των μελών του από όλες τις δίκες κατά τη διαδικασία ψήφισης των μέτρων στο Κοινοβούλιο και τη συμμετοχή στις δράσεις και κινητοποιήσεις της Ολομέλειας.
  • Την αποχή των μελών του από έκδοση διαταγών πληρωμής από δάνεια με αιτούσες Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων καθώς επίσης και από εντολές προς εκτέλεση , ενόψει της κατάθεσης νομοσχεδίου για τα funds και μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου , λαμβανομένης υπόψη της πάγιας θέσης της Ολομέλειας για την προστασία των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων πολιτών.
  • Την αποχή των μελών τους από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη δικηγόροι (ΣΥΠΟΘΑ , Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου κλπ). –
  • Την παράταση αναστολής της στοχευμένης αποχής των μελών του από τις ποινικές δίκες πρώτου βαθμού, στις οποίες υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 Π.Κ., πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, μέχρι 31/12/2023.

Ανάλογες αποφάσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, έχουν πάρει και άλλοι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Πελοποννήσου, με αποχές να έχουν ανακοινωθεί επίσης σε Κόρινθο, Τρίπολη και Καλαμάτα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis