home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Ποντιακός Ελληνικός μέσα από ένα escape room – 2ο βραβείο για το 1ο Λύκειο Άργους

Δύο μαθήτριες διέπρεψαν στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον»
Πόντιοι

Ουκ ολίγες είναι οι φορές όπου μαθητές του 1ου Λυκείου Άργους, έχουν καταγράψει σημαντικές επιδόσεις σε διεθνείς και εθνικούς μαθητικούς διαγωνισμούς. Αυτή τη φορά, δύο μαθήτριες του Λυκείου διέπρεψαν στον 7ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον» που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘΑ.

Συγκεκριμένα οι μαθήτριες Αθηνά Σκιντζή και Τανασβί Τομάρ απέσπασαν το 2ο Βραβείο στην κατηγορία δημιουργίας Project με θέμα «Ανακαλύπτοντας τις ρίζες μας».

Βραβείο

Το συγκεκριμένο project στόχευε στη γνωριμία των μαθητών με τον Ποντιακό Ελληνισμό μέσα από τη δημιουργία ενός escape room που θα προωθούσε βασικές γνώσεις για την ιστορία του Πόντου, την ποντιακή διάλεκτο, τα ποντιακά ήθη και τα έθιμα.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς οι μαθήτριες ενθαρρύνθηκαν να συλλέξουν πληροφορίες ατομικά αλλά και ομαδοσυνεργατικά (εικόνες, ιστορικά γεγονότα κλπ) για τον Ποντιακό Ελληνισμό μέσα από συγγράμματα, αλλά και αναζητήσεις στο διαδίκτυο. Αφού συνέλεξαν το επιθυμητό υλικό στη συνέχεια ομαδοσυνεργατικά με τη χρήση των ΤΠΕ δημιούργησαν το escape room.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis