home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αρναούτογλου: Έρχονται σύννεφα αστάθειας στην Πελοπόννησο

Σε ποιες περιοχές αλλάζει ο καιρός το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου
Αρναούτογλου καιρός

Αλλαγή του καιρού αναμένεται το επόμενο 24ωρο από το απόγευμα προς το βράδυ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος τόνισε ότι κυρίως στα βόρεια και βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές ή και τοπικές καταιγίδες. Σύμφωνα με τον ίδιο, στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας η ημέρα θα κυλήσει με αραιές συννεφιές, κατά τόπους αυξημένες.

Ο Σάκης Αρναούτογλου είπε επίσης ότι προς τις νυχτερινές ώρες τα σύννεφα αστάθειας θα μετακινηθούν νότια και ανατολικότερα φτάνοντας μέχρι τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη βορειοανατολική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, και αναμένουμε βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στα 3 με 4 -κατά τόπους και 5- μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε περισσότερο βόρειους. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ανατολική Στερεά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου, 23 με 24 σε πεδινές ηπειρωτικές και σε νησιωτικές περιοχές.

Ο καιρός στην Αττική

Η Αττική, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα έχει αραιές συννεφιές με μεγάλα ανοίγματα ηλιοφάνειας, ενώ το βράδυ θα συννεφιάσει λίγο περισσότερο. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 14 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Μακεδονία

Στην Κεντρική Μακεδονία η μέρα θα αρχίσει με λίγα σύννεφα και αρκετή ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι τα σύννεφα θα αρχίσουν να πυκνώνουν και να εκδηλώνονται βροχές οι οποίες θα ενταθούν τις νυχτερινές ώρες. Το βράδυ θα επικρατήσει ένας δυνατός βοριάς στα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 12 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αλλαγή του καιρού θα έχουμε το Σάββατο, με αρκετές βροχές στα δυτικά, τοπικά στα βόρεια, βορειοανατολικά και στα ανατολικά του ανατολικού Αιγαίου. Στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας δεν αποκλείεται να σημειωθούν και οι πρώτες χιονοπτώσεις. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις στα 6 με 7 -τοπικά και 8- μποφόρ.

«Από την Κυριακή ο καιρός θα ανοίξει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για νέα επιδείνωση του καιρού από την Δευτέρα και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis