home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Όλα έτοιμα για το νέο Infinity στην Αργολίδα

Προεγκρίθηκε η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου resort και του 5στερου ξενοδοχείου που θα γίνει στη θέση του παλιού Costa Perla στην Ερμιόνη

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Όλα έτοιμα για το νέο Infinity στην Αργολίδα
infinity resort Ερμιόνη (3)

Δόθηκε το πράσινο φως για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Infinity στην Αργολίδα, έργο που θα υλοποιηθεί στο χώρο όπου βρισκόταν το ιστορικό ξενοδοχείο Costa Perla, στην Ερμιόνη.

Τον Αύγουστο είχε εκδοθεί η οικοδομική άδεια για τις κατεδαφίσεις υφιστάμενων κτιρίων στο ακίνητο, ενώ πλέον προεγκρίθηκε και η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου πολυτελούς resort.

infinity resort Ερμιόνη (4)

Το περιεχόμενο της ΚΥΑ

Νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2023 εγκρίθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας η μετατροπή του σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα.

Ως Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, το νέο Infinity θα διαθέτει εκτός των άλλων:

  • ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 171 κλινών
  • επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες δυναμικότητας 100 κλινών
  • spa δυναμικότητας 100 ατόμων

Στην απόφαση αναφέρεται ότι το ποσοστό πώλησης ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος υπολογίζεται σε ποσοστό έως 50% της συνολικής πραγματοποιούμενης δόμησης.

Επίσης, θα κατεδαφιστεί για λόγους στατικής ασφάλειας, λόγω παλαιότητας και σαθρότητας των υφιστάμενων κτιρίων, πλέον του 90% του υφιστάμενου τουριστικού καταλύματος.

Η ταυτότητα της επένδυσης

Η μεγάλη τουριστική επένδυση Infinity αφορά το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό project της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro, στην Ερμιόνη και συγκεκριμένα στη θέση Κουβέρτα – Πέρλε – Μπουρλότο.

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Infinity, που θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.

Θα κατασκευαστεί σε έκταση 68 περίπου στρεμμάτων.

Στην έκταση βρισκόταν το παλιό ξενοδοχείο Costa Perla, δυναμικότητας 362 κλινών. Ξεκίνησε το 1973 και λειτούργησε ως ξενοδοχείο 3 αστέρων έως το 2009.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το γραφείο Arch Group, σύμφωνα με την προέγκριση της οικοδομικής άδειας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis