home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Go 4MINT για 520 μαθητές

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Αργολίδα: Go 4MINT για 520 μαθητές
go 4mint Αργολίδα

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν στην Αργολίδα τα βιωματικά εργαστήρια βασισμένα στο εκπαιδευτικό υλικό Go 4MINT. Το υψηλού ποιοτικού επιπέδου και εκπαιδευτικής αξίας υλικό είναι προϊόν της συνεργασίας του Goethe-Institut και της LIFE Bildung Umwelt Chancengleichheit* e.V.

Το πρόγραμμα Go 4MINT** Parcours είναι σχεδιασμένο με βάση την διαθεματική προσέγγιση διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και των Μαθηματικών, σε συνδυασμό με την Τεχνολογία και την Επιστήμη των Μηχανικών, το γνωστό σε εμάς ως STEM. Αποτελείται από 15 σταθμούς πειραματισμού που αφορούν τους τομείς Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής, Τεχνολογίας Ηλιακής Ενέργειας, Βιονικής, Οπτικών Τεχνολογιών και Συντήρησης Μνημείων απευθυνόμενο σε μαθητές/-τριες Γ’ Γυμνασίου, Α΄ και Β’ Λυκείου.

520 μαθητές από 15 σχολεία

Στην Αργολίδα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν 520 μαθητές/-τριες Γυμνασίου και Λυκείου από 15 σχολεία.

Οι συμμετέχοντες/-ουσες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία:

  • να ανακαλύψουν τεχνολογικά και φυσικά φαινόμενα και να τα συνδέσουν με την καθημερινότητα,
  • να δοκιμάσουν επαγγελματικές δραστηριότητες και υλικά εργασίας και να γνωρίσουν ειδικότητες,
  • να ανακαλύψουν και να διακρίνουν σημαντικές επαγγελματικές ικανότητες και δεξιότητες.

Τα οφέλη

Η χαρά του πειραματισμού- η ακρίβεια και η επιδεξιότητα – η αντίληψη του χώρου – η αφηρημένη σκέψη και η τεχνική κατανόηση, σε συνδυασμό με την διαπίστωση ότι μια αποτυχία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επιτυχία, αποτελούν την προστιθέμενη αξία αυτής της εμπειρίας σε όσους/-ες συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Η εφαρμογή αυτού του εργαστηριακού προγράμματος προέκυψε μετά από πρόταση της κ. Κλεοπάτρας Μανουσάκη – Υπεύθυνης Ε.Κ.Φ.Ε. Αργολίδας, με την συμμετοχή του κ. Γιατράκου Ιωάννη – Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Αργολίδας. Η συνεργασία των δύο τμημάτων ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, με ρόλους που αλληλοσυμπληρώθηκαν αρμονικά, αποδεικνύοντας ότι οι συνέργειες μπορούν να ξεπερνούν τις όποιες δυσκολίες και να παράγουν πολλαπλασιαστικά οφέλη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis