home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Υιοθέτησε ένα νέο δέντρο στην Καρυά

Ο Σύλλογος Καρυάς Αργολίδας «Το Αρτεμίσιο» ζητά στήριξη για οργανωμένη δράση δενδροφύτευσης 400 δέντρων
Καρυά δενδροφύτευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καρυάς «Το Αρτεμίσιο» ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την πρωτοβουλία συγκέντρωσης του απαραίτητου ποσού για οργανωμένη δενδροφύτευση 400 δέντρων στο δυτικό άνω άκρο της Καρυάς Αργολίδας, στις παρυφές του Πλατανόδασους. 

Η δράση έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, καθώς:

  • συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών και έρχεται σε συμφωνία με τις ιδρυτικές αρχές του συλλόγου μας
  • αναδεικνύει την ομορφιά του Αρτεμισίου Όρους από κοινού με το Artemisio Mountain Running
  • προσκαλούνται όλες και όλοι οι πολίτες και φίλοι του χωριού αλλά και φορείς να συμβάλουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στον εμπλουτισμό και προστασία του τοπίου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Καθιστούμε έτσι πολίτες και φορείς συμμέτοχους στην περιβαλλοντική αναβάθμιση του χώρου
  • είναι οργανωμένη προσπάθεια και διαθέτει την έγκριση της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας, η οποία με έγγραφό της (Α.Π. 588211/25-10-2023) καθορίζει τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις προβλέψεις που πρέπει ο Σύλλογος να τηρήσει. Μία από τις κύριες προβλέψεις είναι και η λίστα με τα ενδεδειγμένα προτεινόμενα προς φύτευση δέντρα, με βάση τη ζώνη βλάστησης.
  • θα προσκληθούν στη διαδικασία της δενδροφύτευσης (μετά τη χρηματοδότηση και τις προπαρασκευαστικές εργασίες) οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του Δήμου και όμορων δήμων, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπλοκή των παιδιών σε περιβαλλοντικές δράσεις

Απευθύνεται έκκληση για υποστήριξη της δράσης, στηρίζοντας οικονομικά και υιοθετώντας ένα ή περισσότερα δέντρα με ονοματοδοσία η οποία θα αναρτηθεί στην είσοδο του χώρου που θα περιφραχθεί. Το κόστος της συνολικής δράσης ανέρχεται στα 4000 ευρώ και περιλαμβάνει την πλήρη περίφραξη, τοποθέτηση συστήματος άρδευσης και εργασίες διάνοιξης και ήπιας διαμόρφωσης του χώρου, προκειμένου να φυτευτούν τα νεαρά δενδρύλλια. Μετά από εύλογο χρονικό διάστημα και με βάση τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δασών θα απομακρυνθούν όλα τα ξένα προς το περιβάλλον υλικά.

Πώς στηρίζουμε;

Επιλέγουμε τον επόμενο σύνδεσμο (gogetfunding.com) ο οποίος δίνει τη δυνατότητα χρήσης της χρεωστικής / πιστωτικής κάρτας για κατάθεση του ποσού.

Ελάχιστο ποσό συνδρομής: 12 ευρώ το δενδρύλλιο. Σας προσκαλούμε να υιοθετήσετε όσα περισσότερα δέντρα μπορείτε! Στην φόρμα συνεισφοράς θα βρείτε πεδίο στο οποίο θα αναγράψετε τα ονόματα που επιθυμείτε να υιοθετήσετε!

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Μπουντούρη για την τεχνική μελέτη του χώρου και τη σύνταξη του σχετικού τοπογραφικού, τα στελέχη της Διεύθυνσης Δασών Αργολίδας για την εμπεριστατωμένη απάντηση και το μέλος του συλλόγου Γωγώ – Μαρία Σπανού που πρωταγωνίστησαν στο βίντεο προβολής της δράσης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis