home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Πώς ανέτρεψε τα δεδομένα ο Πτωχός και έσωσε τα προσχήματα για τη ΝΔ – Ο ρόλος Σαμαρά

Έτσι κέρδισε τη μάχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Νέα Δημοκρατία
Μητσοτάκης Σαμαράς Πτωχός

Η επικράτηση του Δημήτρη Πτωχού στην Πελοπόννησο θα έλεγε κανείς πως έσωσε τα προσχήματα για τη Νέα Δημοκρατία στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αφού εάν είχε χαθεί και αυτή η Περιφέρεια, η εικόνα για τον γαλάζιο χάρτη θα ήταν διαφορετική. Παράλληλα ανέδειξε τον ρόλο του Αντώνη Σαμαρά.

Η «μάχη» της Πελοποννήσου ήταν δύσκολη καθώς η νίκη του κ. Πτωχού απέναντι στον Πέτρο Τατούλη εξασφαλίστηκε από μια διαφορά της τάξης των πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Ο νέος περιφερειάρχης ανέτρεψε μέσα σε έναν μήνα μια κατάσταση που έδειχνε ιδιαίτερα προβληματική για τον ίδιο, εκτιμά ο ΒΗΜΑτοδότης

Στις αρχές Σεπτεμβρίου η αναγνωρισιμότητά του περιοριζόταν στο 17%, όταν τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Τατούλη ξεπερνούσαν το 60%.

Η εικόνα άλλαξε με μια εκστρατεία σχεδόν πόρτα-πόρτα στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και βεβαίως στην κινητοποίηση όλης της ΝΔ, πρωτίστως όμως του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είχε και τον κεντρικό ρόλο στην κινητοποίηση.

Εκ του αποτελέσματος συνάγεται το συμπέρασμα ότι στην Πελοπόννησο η ΝΔ εμφανίστηκε με την πιο συσπειρωμένη βάση – όπερ σημαίνει ότι ο δεξιός κορμός του κόμματος «το πήρε πάνω του» – και έτσι ο έντονος κομματικός χαρακτήρας που απέκτησε η υποψηφιότητα Πτωχού εξελίχθηκε σε πλεονέκτημα.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis