home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ για εστίαση, λιανεμπόριο και μικρά ξενοδοχεία ζητούν τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου

Για τον τουρισμό το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο τονίζει την ανάγκη για σχεδίαση νέας δράσης, η οποία και θα αφορά τα μικρά ξενοδοχεία
Νέο ΕΣΠΑ

Παρέμβαση για την ενίσχυση από το νέο ΕΣΠΑ, των κλάδων της εστίασης, του λιανικού εμπορίου και των μικρών ξενοδοχειακών μονάδων ζητά το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου.

Στην επιστολή – παρέμβαση, με βασικούς αποδέκτες τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας – Οικονομικών και τον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μιλούν για αποκλεισμούς κλάδων από τα χρηματοδοτικά προγράμματα και καλούν το Υπουργείο να ενσωματώσει την εστίαση, το λιανικό εμπόριο και τις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες στο νέο ΕΣΠΑ, χωρίς αστερίσκους.

Συγχρόνως, το Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ζητά να αυξηθεί ο προϋπολογισμός στην πρόσκληση των νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ή να υπάρξει ξεχωριστή δράση ενίσχυσης των κλάδων του λιανικού εμπορίου και της εστίασης, ώστε να είναι εφικτή η συμμετοχή όλων των δράσεων χωρίς αποκλεισμούς.

Για το κομμάτι του τουρισμού, τονίζεται η ανάγκη για σχεδίαση νέας δράσης, η οποία και θα αφορά τα μικρά ξενοδοχεία (3 αστέρων και κάτω), ώστε και αυτά, να γίνουν ανταγωνιστικά.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis