home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γαλλικές mural πινελιές στη Νέα Κίο

Ένα mural street art από τον επικεφαλής της ομάδας CURBE από την πόλη Amiens της Γαλλίας καλλιτεχνικό διευθυντής Yann Colignon

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Γαλλικές mural πινελιές στη Νέα Κίο
Νέα Κίος τέχνη

Όταν αρχές καλοκαιριού ο εξαιρετικός φίλος της Νέας Κίου Γιώργος Κόνδης μου ανέφερε ότι ο επικεφαλής της ομάδας CURBE από την πόλη Amiens της Γαλλίας καλλιτεχνικός διευθυντής Yann Colignon είναι στην Αργολίδα και ψάχνει να βρει ένα χώρο για να ζωγραφίσουν ένα mural street art δεν έχασα την ευκαιρία να δούμε ένα τοίχο από την Δημοτική επιχείρηση Αργώ στην Νέα Κίο.

Με την επίσκεψη του ενθουσιάστηκε με τον χώρο έτσι αφού πήραμε την άδεια από την Αργώ Τουριστική ΑΕ και μας έστειλαν τα σχέδια της τοιχογραφίας ήρθε η στιγμή να υλοποιηθεί το εγχείρημα.

Ποια είναι τα σημαντικά στοιχεία της προσπάθειας:

  1. Ανοίγει μια ιδιαίτερη συνεργασία με την ομάδα από την Γαλλία και πρέπει να συζητήσουμε για ουσιαστικές ανταλλαγές με την πόλη της Amiens σε επίπεδο φορέων του Δήμου Άργους Μυκηνών.
  2. Είναι μια ακόμη ιδιαίτερη αισθητική και καλλιτεχνική δημιουργία  μετά από την παρέμβαση για το περιβάλλον με το mural στο παλιό εργοστάσιο Πελαργός από τους Political stencil και τους φίλους του Υγροβιότοπου Ναυπλίου -Νέας Κίου , το mural ενός σύγχρονου ιδιαίτερου Έλληνα καλλιτέχνη

Apset στο κτίριο της Αργώ ΑΕ με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και κάποια σημαντικά mural που έγινα στο Δημοτικό σχολείο και στο Γυμνάσιο της Νέας Κίου από ντόπιους street art .

Είναι στοιχεία που ως κοινωνία έχουμε χρέος να συνεχίσουμε ίσως πιο οργανωμένα προς την κατεύθυνση να συνδεθεί ο πολιτισμός με τη καθημερινότητα και τον επαγγελματικό μας προσανατολισμό έτσι ώστε να προβάλουμε τον τόπο μας σε εθνικό και Διεθνές επίπεδο.

Ας υποδεχτούμε την ιδιαίτερη αυτή ομάδα με την συμμετοχή μας και την φιλοξενία, βοήθεια που θα παρέχουμε στα παιδιά από την Γαλλία.

24-28 Οκτώβρη, στην πλατεία Νέας Κίου.

Νέα Κίος Κοντός

Νίκος Κοντός
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Άργους Μυκηνών

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis