home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ισθμός Κορίνθου: Έσπασε και έγειρε η γέφυρα της Ποσειδωνίας κατά τη βύθισή της

Η εταιρεία περιμένει την ολοκληρωμένη εκτίμηση των τεχνικών που εξετάζουν τη βλάβη, ώστε να δοθούν ακριβείς πληροφορίες για το χρόνο αποκατάστασης
ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ

Πιο γρήγορα απ’ ότι αναμενόταν ίσως χρειαστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των κινητών και μηχανικών μερών στη Γέφυρα της Ποσειδωνίας, στον Ισθμό της Κορίνθου, καθώς αυτή έσπασε κατά τη βύθισή της το απόγευμα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία περιμένει την ολοκληρωμένη εκτίμηση των τεχνικών που εξετάζουν τη βλάβη, ώστε να δοθούν ακριβείς πληροφορίες για το χρόνο αποκατάστασης.

Η βλάβη που υπέστη σημειώθηκε όταν έσπασε ένα μεγάλο γρανάζι και βυθίστηκε απότομα με αποτέλεσμα να γείρει από τη μία πλευρά. Δεν θα μπορούσε να προκληθεί ατύχημα, σύμφωνα με όσα είπε ο Γενικός Διευθυντής της ΑΕΔΙΚ Γιώργος Ζουγλής στο loutrakiblog, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, ότι δηλαδή η βλάβη αυτή μπορούσε να συμβεί μόνο κατά τη βύθιση της γέφυρας.

Γέφυρα Ποσειδωνίας Ισθμός
Φώτο: George Ninos Petrou

Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

Η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «σήμερα το απόγευμα 14.10.2023 και περί ώρας 17.00, κατά την διαδικασία της βύθισης της γέφυρας Ποσειδωνίας, προκλήθηκε μηχανολογική βλάβη στον ηλεκτροκινητήρα σε ένα από τα βαρούλκα ανύψωσης. Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο σημείο το συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας και επιχειρεί την αποκατάσταση της βλάβης. Εκτιμάται έως τα μεσάνυκτα θα έχει αποκατασταθεί η βύθιση της γέφυρας, ώστε να δοθεί ο δίαυλος στην ναυσιπλοΐα και στην συνέχεια να αξιολογηθεί η βλάβη και να εκτιμηθεί εκ νέου ο χρόνος επαναλειτουργίας της και διάθεσης στους χρήστες.

Διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη βλάβη προκαλείται μόνο κατά την διαδικασία της βύθισης με κλειστές μπάρες και απαγόρευση της κυκλοφορίας και σε καμία περίπτωση σε κατάστασης ηρεμίας και κυκλοφορίας οχημάτων.

Η Εταιρεία ευχαριστεί εκ των προτέρων θερμά τους χρήστες της γέφυρας και τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόησή τους και τους διαβεβαιώνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την όσο το δυνατό συντομότερη αποκατάσταση της βλάβης».

Έχουν ανακοινωθεί εργασίες αποκατάστασης

Με δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2023, η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου ενημερώνει ότι η λειτουργία της βυθιζόμενης γέφυρας Ισθμίων θα διακοπεί από την Τρίτη 24.10.2023 και για διάστημα δύο μηνών προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης των κινητών και μηχανικών μερών της.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία και οι δύο διάδρομοι κυκλοφορίας της γέφυρας.

Η Εταιρεία ευχαριστεί εκ των προτέρων θερμά τους χρήστες της γέφυρας και κυρίως τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόησή τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis