home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σφοδρό χαλάζι «τσάκισε» οπωρώνες στην Πελοπόννησο

Η σφοδρή χαλαζόπτωση ισοπέδωσε καλλιέργειες μήλων, αχλαδιών, ελιάς, σταφυλιών και σταφίδας με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή
Δηλώσεις για το χαλάζι του Οκτωβρίου στην Αργολίδα

Η σφοδρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στην Πελοπόννησο «τσάκισε» καλλιέργειες μήλων, αχλαδιών, ελιάς, σταφυλιών και σταφίδας με τους παραγωγούς να κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή. Ο φόβος των κατοίκων είναι μεγάλος, λόγω των προγνώσεων για συνέχιση των έντονων φαινομένων και το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το agronews.gr, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε καταστροφές σε ελαιοκαλλιέργειες της ανατολικής Αιγιάλειας, με τους παραγωγούς να βλέπουν τους καρπούς πεσμένους στο έδαφος.

Στην Αχαΐα, το έντονο χαλάζι είχε ως αποτέλεσμα αρχικά να κλείσει η Παλαιά και η Νέα Εθνική Οδός στο ύψος του Αιγίου (σε δύο διαφορετικά σημεία σε Ελαιώνα και Διακοπτό) και μάλιστα σε περιοχές που είχαν χτυπηθεί ξανά πριν από λίγες ημέρες από παρόμοια φαινόμενα. Επίσης, να κλείσει ξανά ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων, λόγω κατολισθήσεων.

Οι χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στα Καλάβρυτα προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι ζημιές είναι ιδιαίτερα μεγάλες στην Κλειτορία, όπου οι καλλιέργειες, οπωροφόρων και λαχανικών και ελιών υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.

Στον Δήμο Καλαβρύτων, σε Καλάβρυτα και Κλειτορία, παρουσιάστηκαν μεγάλες καταστροφές όπως και στην ευρύτερη περιοχή σε καλλιέργειες και περιουσίες.

Στον Δήμο Σικυωνίων της Κορινθίας, μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες μήλων, αχλαδιών, ελιάς, σταφυλιών και σταφίδας (σε ό,τι είχαν απομείνει από τα τελευταία) σημειώθηκαν σε μια σειρά χωριά όπως Μποζικοχώρια, Κρυονέρι και Μεγάλο Βάλτο από το χαλάζι.

Συναγερμός επικρατεί και στην χειμαζόμενη Θεσσαλία για τα νέα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την περιοχή τις επόμενες ώρες. Με τους πολίτες να στήνουν οδοφράγματα, και να δημιουργούν αναχώματα με σακιά από άμμο υπό το φόβο νέων πλημμυρικών φαινομένων.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis