home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Προβλήματα αναζητούν λύση στο δημοτικό σχολείο Αγίας Τριάδας

Για «συνεχιζόμενη κοροϊδία» κάνει λόγο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου
Δημοτικό σχολείο Αγίας Τριάδας

Για «συνεχιζόμενη κοροϊδία» και υποσχέσεις οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει πράξη, κάνει λόγο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας Ναυπλίου που θέτει μια σειρά από θέματα για τα οποία είναι ενήμερος ο αρμόδιος φορέας.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του:

«Την Πέμπτη 1η Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Σχολικό Συμβούλιο στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας, με την παρουσία της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Μαρίας Ράλλη, της Διευθύντριας του Σχολείου κας Κωστοπούλου Μ., εκπροσώπους των εκπαιδευτικών του Σχολείου και γονέων-μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Στο Σχολικό Συμβούλιο εμείς σαν Σύλλογος Γονέων κ Κηδεμόνων του Δημ. Σχ. Αγίας Τριάδας θέσαμε τα παρακάτω ζητήματα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και λάβαμε την υπόσχεση της κ. Ράλλη, προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, ότι πριν ανοίξουν τα σχολεία θα έχουν όλα τακτοποιηθεί.

Τα ζητήματα αυτά ήταν τα παρακάτω:

  1. Να ανοίξει ο προαύλιος χώρος και να αλλαχτεί το συρματόπλεγμα.
  2. Αθλητικό υλικό για το μάθημα της γυμναστικής.
  3. Αντικατάσταση των κλιματιστικών.
  4. Σχολικός τροχονόμος και να τοποθετηθούν κολωνάκια στο πεζοδρόμιο.
  5. Μεταφορά λυόμενων.
  6. Αξιοποίηση χώρου πίσω από το σχολείο (παλιό γήπεδο).

– Από τα 6 αυτά αιτήματα μας, σήμερα 18/9/20323 έχει ικανοποιηθεί μόνο το πρώτο κι αυτό εν μέρει. Αυξήθηκε ο προαύλιος χώρος αλλά η ασφάλεια των μαθητών παραμένει ελλιπής αφού το συρματόπλεγμα δεν άλλαξε και είναι επικίνδυνο για τα παιδιά.

Ουδεμία ενίσχυση δεν υπήρξε κατά τα δύο τελευταία τουλάχιστον έτη, για το μάθημα της γυμναστικής. Ζητάμε υλικά μεταφερόμενα, ώστε να χρησιμοποιούνται ανάλογα με το εκάστοτε μάθημα. (Μπασκέτες, φιλέ, τέρματα).

* Κατά πληροφορίες υπάρχουν δύο μπασκέτες των οποίων αγνοείται η τύχη τους. Μάλιστα σε αυτοψία που πραγματοποίησε ο ίδιος ο δήμαρχος, λίγες μέρες μετά, υποσχέθηκε πως θα αξιοποιηθεί ο αρκετά μεγάλος χώρος της νεόκτιστης αποθήκης και θα μετατραπεί σε χώρο άθλησης.

– Το προπερασμένο φθινόπωρο του 2021, εκλάπησαν δύο κλιματιστικές μονάδες από το Σχολείο. Παρά τις αιτήσεις για αντικατάσταση και τις συνεχείς προσπάθειες της Διεύθυνσης, δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα ανταπόκριση.

– Το θέμα της παρουσίας του Σχολικού τροχονόμου παραμένει εδώ και χρόνια άλυτο. Ακόμη, η τοποθέτηση κολωνακίων πάνω στο πεζοδρόμιο του Σχολείου, επειδή αρκετοί οδηγοί, δυστυχώς και γονείς, παρκάρουν εκεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν τα παιδιά κατά την αποχώρησή τους, είναι σε εκκρεμότητα.

– Το λυόμενο ζητήθηκε ξανά να μεταφερθεί σε νέο χώρο, ώστε να ανοίξει ο αύλειος χώρος υπέρ των μαθητών. Το αίτημα υπήρξε και κατά το παρελθόν, χωρίς να έχει ικανοποιηθεί.

– Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς η δυνατότητα να αξιοποιηθεί ο πολύ μεγάλος χώρος πίσω από το Σχολείο, ο οποίος ήταν κατά το παρελθόν γήπεδο ποδοσφαίρου και μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε κανένα σχέδιο και καμία αναφορά για την αξιοποίησή του. Από τη στιγμή που το Σχολείο διαθέτει ένα ολόκληρο γήπεδο ποδοσφαίρου, θεωρούμε αδιανόητο να μην χρησιμοποιείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου για αθλητικούς σκοπούς.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε όχι μόνο για το Σχολείο αλλά και για μια συνεχιζόμενη κοροϊδία. Τα θέματα αυτά, τα έχουμε θέσει εξ αρχής, από την αρχή της κατασκευής του Σχολείου.

Ουδέποτε λάβαμε έγγραφη απάντηση, όπως είχαμε ζητήσει. Μόνο προφορικές υποσχέσεις και λόγια του αέρα για επικοινωνιακούς λόγους. Όμως μέχρι εδώ. Δεν μπορεί άλλα Σχολεία να είναι «αγαπημένα παιδιά» και το δικό μας να είναι παραπεταμένο.

Η δικαιολογία ότι φτιάχνεται καινούργιο Σχολείο, δεν είναι αρκετή. Κάποια παιδιά στερήθηκαν το μεγαλύτερο τμήμα της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας στο βωμό ενός έργου, το οποίο σύμφωνα με πολλούς ήταν και εντελώς αχρείαστο και κατά πολύ περισσότερους κατασκευαστικά λάθος.

Όλα αυτά η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Ράλλη τα «σημείωσε» στο καρνέ της για μία ακόμη φορά χωρίς να πραγματοποιηθούν. Αρκετά με αυτό το θέατρο…

Μας ενδιαφέρουν οι συνθήκες που μορφώνονται και ζουν τα παιδιά μας και ζητάμε τον σεβασμό από τους υπεύθυνους σε παρόμοιες θέσεις».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis