home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Video: Ο τρομακτικός ήχος από την κατολίσθηση στο Ναύπλιο – Το έγγραφο που ζητά αόριστα από τους κατοίκους να ξεσπιτωθούν

Ο βράχος κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους – Στο Ναύπλιο φοβούνται νέα κατολίσθηση που μπορεί να προκαλέσει ανθρώπινα θύματα και οι υπηρεσίες δεν προχωρούν σε επιστημονική αξιολόγηση της επικινδυνότητας
Κατολίσθηση στην Πρόνοια Ναύπλιο (6)

Το Video που παρουσιάζει ο anagnostis.org με τον τρομακτικό ήχο από την αποκόλληση βράχου πάνω από τα σπίτια στους Άγιους Πάντες της Πρόνοιας Ναυπλίου είναι ενδεικτικό της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην ήσυχη αυτή γειτονιά της πόλης, το βράδυ που πλημμύριζε η Ελλάδα από την κακοκαιρία Daniel.

Την ώρα που αποκολλήθηκε ο μεγάλος βράχος και προσγειώθηκε πάνω σε ένα σπίτι στο Ναύπλιο, κάτοικος της περιοχής βιντεοσκοπούσε την ένταση της κακοκαιρίας, όταν ακούστηκε να σπάζει ο βράχος και να πέφτει. Έντρομοι οι κάτοικοι ακούγονται να αναρωτιούνται τί έχει συμβεί. Για καλή τους τύχη οι ζημιές από τα κομμάτια του βράχου που έπεσαν προκάλεσαν μόνο υλικές ζημιές στα κεραμίδια. Αν όμως ο βράχος κατέληγε να σταματήσει λίγα μέτρα πιο πέρα από εκεί που έπεσε, μπορεί και να θρηνούσαμε θύματα.

Το έγγραφο που ζητά αόριστα να ξεσπιτωθούν

Από εκείνη τη βραδιά οι κάτοικοι της γειτονιάς αυτής του Ναυπλίου, δεν έχουν κλείσει μάτι. Το μεγάλο κομμάτι του ραγισμένου βράχου που παραμένει ακόμα στην πλαγιά, κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους και ανά πάσα στιγμή, φοβούνται ότι θα πέσει.

Έγγραφο

Δεν φοβούνται άδικα. Ακόμα και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ναυπλιέων συστήνουν να εκκενωθεί το ένα τουλάχιστον σπίτι, διαπιστώνοντας μετά από αυτοψία την μεγάλη επικινδυνότητα επανάληψης της πτώσης των βράχων.

Η κρατική μέριμνα όμως περιορίζεται στις συστάσεις, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να ρίχνουν το …μπαλάκι η μία στην άλλη και ουσιαστικά να κωφεύουν μπροστά στον κίνδυνο να επαναληφθεί η κατολίσθηση και να θρηνήσει το Ναύπλιο ανθρώπινα θύματα.

Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ναυπλιέων ζητά από τις 13 Σεπτέμβρη τη συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) με κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας, όμως – σύμφωνα με τους κατοίκους – η απάντηση των αρμοδίων είναι ότι το θέμα αφορά στις αρμοδιότητες του δήμου και η περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα επ’ αυτού, ούτε μπορεί να παρέμβει με κάποιο τρόπο.

Παράλληλα, με έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ναυπλιέων, η Κτηματική Υπηρεσία Αργολίδας καλείται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειας για την άρση της επικινδυνότητας και την προστασία των ιδιοκτησιών και των κοινόχρηστων χώρων, όμως και από εκεί δεν υπάρχει απάντηση.

Φωτογραφίες από τα βράχια

Η αγωνία των κατοίκων στο Ναύπλιο συνεχίζεται και δεν κλείνουν μάτι στο σπίτι τους υπό τον φόβο νέας κατολίσθησης. Η άποψη της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών αυξάνει περισσότερο το άγχος, όμως με σιγουριά κανένας δεν τους λέει τί να πράξουν.

Οι φωτογραφίες από το βράδυ της καταιγίδας που προκάλεσε την κατολίσθηση είναι χαρακτηριστικές.

Αποτέλεσμα είναι μπροστά στον εμπαιγμό των υπηρεσιών οι κάτοικοι να μένουν στα σπίτια τους με τον φόβο μιας πιθανής νέας πτώσης βράχων, περιμένοντας το τέρας της γραφειοκρατίας να κινηθεί για να λάβουν μια έγκυρη απάντηση.

Μέχρι τότε περιορίζονται στην εκφρασμένη άποψη της υπηρεσίας τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ναυπλιέων προς τις υπόλοιπες υπηρεσίες, από μια απλή και τυπική μακροσκοπική αυτοψία που έκανε, ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν προσωρινά τουλάχιστον ένα σπίτι. Όμως καμία υπηρεσία – ούτε του δήμου, ούτε της Περιφέρειας ή άλλη – δεν έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση της επιστημονικής αξιολόγησης της επικινδυνότητας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis