home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναυάγιο στην Πύλο: Μήνυση από 40 επιζώντες στο Ναυτοδικείο Πειραιά

Οι επιζώντες, καταγγέλλουν «σειρά παραβιάσεων των υποχρεώσεων των Ελληνικών Αρχών να διασφαλίσουν την προστασία της ζωής των επιβαινόντων
Ναυάγιο στην Πύλο (3)

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν δια των συνηγόρων τους, 40 επιζώντες του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, ενώπιον του Ναυτοδικείου Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικτύου για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών, την Ελληνική Ένωσή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, την Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών για το Ναυάγιο της Πύλου και την Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο, οι επιζώντες, καταγγέλλουν «σειρά παραβιάσεων των υποχρεώσεων των Ελληνικών Αρχών να διασφαλίσουν την προστασία της ζωής των επιβαινόντων και ζητούν τη διενέργεια αποτελεσματικής έρευνας σχετικά με τις συνθήκες του πλέον πολύνεκρου ναυαγίου στη Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια».

Στη μηνυτήρια αναφορά οι επιζώντες καταγγέλλουν επίσης ότι «οι Ελληνικές Αρχές παρέλειψαν να παρέμβουν άμεσα και να οργανώσουν εγκαίρως κατάλληλη επιχείρηση για τη διάσωση των επιβαινόντων».

Οι μηνυτές αξιώνουν και ζητούν την «άμεση, ενδελεχή και αξιόπιστη διερεύνηση και τον καταλογισμό των ποινικών ευθυνών για τις πράξεις και παραλείψεις των Ελληνικών Αρχών».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis