home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

4 τηλεοπτικές σειρές για το μπάσκετ που δεν πρέπει να χάσετε

basketball

Με το καλοκαίρι να σβήνει σιγά – σιγά αλλά και με το Mundobasket φρέσκο στη μνήμη μας, η όρεξη για σπορ αλλά γιατί όχι και στοίχημα live επανέρχεται στο μυαλό μας. Και ποια στιγμή θα ήταν καλύτερη για να κάνει κάποιος binge – watching σε μια σειρά από εξαιρετικές τηλεοπτικές παραγωγές που είναι εμπνευσμένες από το πολύ δημοφιλές για τους Έλληνες άθλημα. Και ενώ εδώ και πολλά χρόνια οι τηλεοπτικοί παραγωγοί κατασκεύαζαν κατά κύριο λόγο αθλητικά ντοκιμαντέρ, η τελευταία πενταετία έχει αναδείξει σημαντικά «διαμάντια» στην μπασκετική μυθοπλασία. Αν ψάχνετε τι θα δείτε μεταξύ του τέλους του Mundobasket και της αρχής της Euroleague και του ΝΒΑ, τότε σας έχουμε ορισμένες ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Winning Time: The Rise of the Los Angeles Lakers Dynasty

Το must-watch της λίστας μας είναι η υπέρ-παραγωγή του HBO για μια από τις πιο καυτές δεκαετίες στην ιστορία του NBA. Με κεντρικούς ήρωες τον Μάτζικ Τζόνσον και τον ιδιοκτήτη των Lakers Jerry Buss, το Winning Time περιστρέφεται γύρω από την ενσωμάτωση του Magic στην ομάδα, τη μετατροπή της από ένα συνηθισμένο franchise, στο γίγαντα που είναι από τότε ως σήμερα και μελετά τις αρκετά ταραγμένες σχέσεις μεταξύ παικτών, προπονητών και διοίκησης. Το σκορ της σειράς σε Rotten Tomatoes και IMDB είναι το υψηλότερο από όλες τις αντίστοιχες σειρές που είδαμε. Και όχι άδικα. Το cast είναι 5 αστέρων. Μέχρι και ο οσκαρικός Adrian Brody έχει επιστρατευτεί για να ενσαρκώσει στη μικρή οθόνη τον «πολύ» Pat Railey. Ο John C. Reilly ως Jerry Buss παίρνει το στοίχημα για μπάσκετ με την επιλογή του Μάτζικ στο νούμερο 1 του draft. Ο οποίος Μάτζικ, άριστα παιγμένος από τον Quincy Isaiah, μαζί με το τεράστιο ταλέντο και τα τρόπαια του πρωταθλητή του NBA κουβάλησε και όλων των ειδών τα προβλήματα στην κορυφαία ομάδα της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Για όποιον ξεκινάει τώρα να ψάχνει μπασκετικές σειρές στην τηλεόραση, το Winning Time είναι αναμφίβολα η σωστή αρχή.

Swagger

Εσείς γνωρίζατε για την καριέρα του Kevin Durant ως εμπνευστή τηλεοπτικών προγραμμάτων και παραγωγού; Μάλλον όχι. Το αξιοπερίεργο είναι πως ο νυν σταρ των Suns και πρώην πρωταθλητής του NBA έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία να πει στο κοινό αναφορικά με το παρελθόν του. Τα γεγονότα του Swagger εξελίσσονται στο σήμερα και όχι στο 2000, όταν ο KD πήγε σχολείο και κολλέγιο. Παρόλα αυτά ακολουθούν αρκετά πιστά τα πρώτα του βήματα στα παρκέ αλλά και τις κοινωνικές και προσωπικές του ανησυχίες. Οι οποίες αναδείχτηκαν σε μια παραγωγή στην οποία το Apple TV επένδυσε αρκετά. Η πρώτη σεζόν είχε ανάμεικτες κριτικές, που όμως βελτιώθηκαν σημαντικά στη δεύτερη. Και μπορούμε να σας εγγυηθούμε πως θα απολαύσετε και τα 18 επεισόδια που έχουν παιχτεί ως τώρα.

Big Shot

Ένα γνώριμο στο τηλεοπτικό κοινό πρόσωπο κλέβει την παράσταση στο Big Shot της Disney. Ο John Stamos, o Ελληνοαμερικανός σταρ του Μια Τρελή Τρελή Οικογένεια, πρωταγωνιστεί σε μια κομεντί που ακολουθεί έναν ιδιότροπο κόουτς του κολεγιακού μπάσκετ όταν αυτός απολύεται και μετακομίζει στην Καλιφόρνια. Εκεί θα προσληφθεί από ένα λύκειο θηλέων για να προπονήσει την τοπική ομάδα, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την εξέλιξη ενός τηλεοπτικού προγράμματος με κεντρικό θέμα το μπάσκετ. Και ενώ δεν ακούγεται ως η σειρά που θα δουν οι σκληροπυρηνικοί του αθλήματος, τα 20 επεισόδια που προβλήθηκαν προτού η σειρά ακυρωθεί για 3η σεζόν, βλέπονται πάρα πολύ ευχάριστα. Κοινό και κριτικοί συμφωνούν σε αυτό. Αλλά όχι και οι υπεύθυνοι της Disney, οι οποίοι βιάστηκαν να την «κόψουν», παρά τις αντιδράσεις των τηλεθεατών.

Klutch Academy

Αφήσαμε για το τέλος μια σειρά που ακροβατεί μεταξύ μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Μιας και το Klutch Academy διηγείται την ιστορία του draft για μερικά καυτά ταλέντα του αθλήματος, μέσα από το πρίσμα και τις διηγήσεις των ιδίων και των παραγόντων του αθλήματος. Επικεντρώνοντας ταυτόχρονα και στους ατζέντηδες των νεαρών σταρ, η σειρά σίγουρα δεν απογοητεύει όσους θέλουν να έχουν μια καλύτερη ματιά στα παρασκήνια της εξέλιξης των μελλοντικών παικτών της κορυφαίας λίγκας στον κόσμο. Μπορεί να λείπει το σενάριο και η σκηνοθεσία top επιπέδου, παρόλα αυτά τα 5 επεισόδια θα σας καθηλώσουν στις οθόνες σας. 

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis