home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπάρτη: Δυσανασχέτησε ο Δήμος με τις καθυστερήσεις στην ανάπλαση του κέντρου

Τι προβλέπει το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και τι αναφέρει ο Δήμος Σπάρτης για την πρόοδο των εργασιών
Ανάπλαση κέντρου Σπάρτης (1)

Με αφορμή διάφορες αναφορές που γίνονται στο διαδίκτυο, για θέματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της κατασκευής του έργου της ανάπλασης του κέντρου της πόλης, αλλά και με θέματα που αφορούν την μελέτη, η δημοτική αρχή της Σπάρτης, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.

Όσον αφορά το πλάτος της κατασκευής της οδού Παλαιολόγου, η δημοτική αρχή, αναφέρει τα εξής: «Το κεντρικό τμήμα της οδού που προορίζεται για κυκλοφορία αυτοκινήτων έχει κατασκευαστεί με πλάτος 7,00μ, όπως ακριβώς προβλέπεται στην εγκεκριμένη από τους αρμόδιους φορείς Μελέτη και φυσικά είναι σύμφωνο με τις ισχύουσες προδιαγραφές».

Ανάπλαση κέντρου Σπάρτης (3)

Για το ζήτημα με το πράσινο και τα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά του έργου, ο δήμος Σπάρτης, σημειώνει πως:

«Το μέχρι πρόσφατα πράσινο της περιοχής ανάπλασης αποτελείτο από ήδη νεκρούς επτά φοίνικες, γκαζόν συνολικής επιφάνειας περίπου 250 m2 και μερικούς θάμνους. 

Σε αντικατάσταση αυτών προβλέπονται: 

Περίπου 1.300m2 (πρακτικά το ¼ της επιφάνειας) θα καλύπτεται από συνδυασμό φυσικού χώματος, φυτεύσεων και διάτρητων κυβόλιθων με ενδιάμεσο γκαζόν. Θα φυτευτούν 44 πλατάνια, 10 νερατζιές, 824 μεγάλοι θάμνοι, 5.810 μικροί θάμνοι και 136 αναρριχώμενα φυτά.

Ο δροσισμός θα ενισχυθεί με ένα μεγάλο σιντριβάνι στο κέντρο, 32 χαμηλούς πίδακες κατά μήκος της οδού και 350 μ ρηχό αυλάκι με τρεχούμενο, ανακυκλούμενο νερό».

Ανάπλαση κέντρου Σπάρτης (2)

Τέλος, η δημοτική αρχή Σπάρτης δηλώνει επίσημα ότι δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο των εργασιών, που παρουσιάζουν τεράστια υστέρηση από το χρονοδιάγραμμα.

«Δηλώνουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν είναι ικανοποιημένη από την πρόοδο των εργασιών, η οποία παρουσιάζει τεράστια υστέρηση από το χρονοδιάγραμμα, για λόγους πέρα από τον έλεγχο των Τεχνικών Υπηρεσιών. Σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, ενεργώντας εντός του αυστηρού πλαισίου του νόμου περί Δημοσίων Έργων και των πρόσθετων περιορισμών που ισχύουν για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή εξέλιξη του έργου», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis