home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αργολίδα: Επιστροφή στα θρανία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές

Ο αγιασμός σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς
Ανδριανός αγιασμοί (2)

Πρώτο κουδούνι για τα σχολεία στην Αργολίδα σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες επέστρεψαν στα θρανία μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Ο αγιασμός σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σηματοδοτεί την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Παρόντες σε αγιασμούς και βουλευτές του νομού, ως είθισται.

Δήλωση Ανδριανού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι μας ευχόμαστε σήμερα μια καλή και δημιουργική χρονιά στα παιδιά που ξεκινούν σήμερα το σχολείο, αλλά και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που τα στηρίζουν στις προσπάθειές τους για μόρφωση και προκοπή. Και βεβαίως, η σκέψη μας αυτή την ώρα είναι στα παιδιά και τις οικογένειες των περιοχών που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία.

Χρέος όλων μας είναι να συμβάλλουμε διαρκώς, από τη θέση του και με τις δυνάμεις του ο καθένας, ώστε η όμορφη περιπέτεια της παιδείας να γίνεται χρόνο με το χρόνο, μέρα με τη μέρα όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη, χωρίς κενά, ελλείψεις και προβλήματα, και με εξασφαλισμένες όλες εκείνες τις υλικές και άυλες προϋποθέσεις ώστε τα παιδιά μας να αναπτύξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες αλλά και το ήθος που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν με αξιώσεις τα όνειρά τους και να γίνουν αύριο άξιοι και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία μας.

Καλή χρονιά σε όλες και όλους!».

Γ. Γαβρήλος: Ευχές για νέα σχολική χρονιά με χαμόγελα και ελπίδα

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας αυτής σχολικής χρονιάς, ο Γιώργος Γαβρήλος επισκέφθηκε σήμερα σχολεία Ναυπλίου και Άργους και παρέστη στην τελετή Αγιασμού, ενώ παράλληλα συνομίλησε με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, κατά το πέρας του Αγιασμού, δήλωσε τα εξής:

«Χαμόγελα και παιδικές φωνές γέμισαν και πάλι τα σχολικά προαύλια. Το πρώτο κουδούνι ήχησε και μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη ανυπομονησία, νέες εμπειρίες και ευκαιρίες για γνώση, ξεκινά. Εύχομαι από καρδιάς να είναι μια δημιουργική σχολική χρονιά για όλες και όλους, ειδικά για το εκπαιδευτικό προσωπικό, όσους εργάζονται στα σχολεία και φυσικά τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Αναμένουμε από την Πολιτεία να εξασφαλίσει κάθε τάξη να έχει το απαιτούμενο διδακτικό προσωπικό που χρειάζεται, για κάθε μαθητή και ανάλογα με τις ανάγκες του, ενώ οφείλει να μεριμνήσει και για την οχύρωση της ασφάλειας των σχολικών κτιρίων.

Η φετινή χρονιά βρίσκει την κοινωνία μας σε μια ακόμη πολλαπλή δοκιμασία. Είναι πια γεγονός πως πολλοί γονείς δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις σχολικές ανάγκες των παιδιών τους, εξαιτίας της κρίσης ακρίβειας, ενώ τα παιδιά στην Θεσσαλία δεν θα βιώσουν σήμερα την χαρά της πρώτης μέρας στο σχολείο. Το αίτημα για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και για μια κοινωνία δικαίου, με ασφάλεια, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Ας ευχηθούμε αυτό το νέο σχολικό έτος να ταυτιστεί με τον ερχομό της ελπίδας, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για όλους μας».

Πουλάς: Καλή, δημιουργική και παραγωγική χρονιά με υγεία

Στον αγιασμό των σχολείων στο Ναύπλιο και το Άργος, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παραβρέθηκε ο Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς.

Στο μήνυμα του για την νέα σχολική χρονιά ανέφερε:

«Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους μία καλή, δημιουργική και παραγωγική χρονιά με υγεία.

Το σχολείο διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της διάδοσης της γνώσης και η πλήρης στελέχωσή του, η επάρκεια και ασφάλεια των υποδομών του και η σωστή λειτουργία του θα πρέπει να αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα για την Πολιτεία.

Αυτές τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε ως χώρα η σκέψη μας είναι κοντά στους συμπολίτες μας στη Θεσσαλία που επλήγησαν με σφοδρότητα από την κακοκαιρία Daniel και ιδιαίτερα στα παιδιά για τα οποία η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα καθυστερήσει μία εβδομάδα μετά την ταλαιπωρία, την ανασφάλεια και τις απώλειες που έχουν υποστεί».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis