home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κατακεραυνώνουν τις Λευκές Νύχτες σε Άργος και Ναύπλιο

Τι αναφέρει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας για τις Λευκές Νύχτες
Λευκή Νύχτα στο Άργος 2018

Με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς του Ναυπλίου, προετοιμάζουν άλλη μια «Λευκή Νύχτα», που έρχεται να προστεθεί στις μαύρες μέρες των εμποροϋπαλλήλων, με απλήρωτες υπερωρίες στους ήδη κατακερματισμένους μισθούς και ωράρια λάστιχο, όπως άλλωστε έγινε χτες και στο Άργος… Αυτό αναφέρει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, ενώ συνεχίζει λέγοντας:

«Με τις ευχές των δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας, καλούνται οι εργαζόμενοι του κλάδου μας και στην πόλη του Ναυπλίου, να δουλέψουν μέχρι τις 2 τα ξημερώματα! Έχουν ετοιμαστεί διάφορα “happenings” και “events” για την προσέλκυση πελατών και την αύξηση πωλήσεων των καταστημάτων, ενώ δε λείπουν και οι προτάσεις διαφόρων υποψήφιων, αυτών που θέλουν δήθεν να αλλάξουν τα «κακώς κείμενα» ψάχνοντας παράλληλα και ευκαιρία να διαφημιστούν, εις βάρος πάντα των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Ωστόσο, η ακρίβεια και το κουτσουρεμένο εισόδημα, έχουν αναγκάσει  τον εργαζόμενο να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα ούτε με τα είδη πρώτης ανάγκης, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με όσους ισχυρίζονται ότι για την επιτυχία της «Λευκής Νύχτας» πρέπει να εστιάσουν στην ψυχολογία του καταναλωτή, αφού αυτή δε συνάδει πάντα με το πορτοφόλι του…

Οι μικροί έμποροι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν τις τελευταίες ανατιμήσεις και τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς αυτά είναι ένας καθημερινός βραχνάς που δεν τους αφήνουν να «ανασάνουν» και όχι οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Και στο Άργος και στο Ναύπλιο, αλλά και πανελλαδικά, ένας είναι ο στόχος για όλες αυτές τις «επώνυμες»  μέρες και νύχτες, να μην μείνει όρθιο κανένα κατοχυρωμένο εργατικό δικαίωμα αφού τέτοιου είδους φιέστες ανοίγουν το δρόμο για απελευθέρωση ωραρίου εργασίας των εργαζομένων, κάτι  που επιθυμούν διακαώς οι μεγαλέμποροι και που η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο-έκτρωμα με το 16ωρο, που ετοιμάζει, θα επιδιώξει να ικανοποιήσει.

Οι εργαζόμενοι στις τουριστικές περιοχές, ειδικότερα στην Παλιά πόλη του Ναυπλίου, που εργάζονται συνεχώς με διευρυμένα ωράρια και έχουν κάθε μέρα ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ, μάτωσαν όλο το καλοκαίρι! Χωρίς ρεπό και ξεκούραση, ενώ πολύ λίγοι από αυτούς, αμείβονταν υπερωρίες και νυχτερινά.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας καλεί τους εμποροϋπαλλήλους της περιοχής, να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι το ξημέρωμα, καθώς δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Μην γίνει κανονικότητα η δουλειά μέχρι τα ξημερώματα, η δουλειά Κυριακές και αργίες. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ!

Μόνη διέξοδος στον πόλεμο που δεχόμαστε είναι να γίνει δική μας υπόθεση το δυνάμωμα του Σωματείου μας! Να διεκδικήσουμε συλλογικά μέσα από το σωματείο μια ζωή με δικαίωμα στην ξεκούραση, στις διακοπές, στον ελεύθερο χρόνο με τις οικογένειες μας και τη διασκέδαση.

  • Διεκδικούμε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο του Εμπορίου με αυξήσεις και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης.
  • Να καταργηθούν οι φόροι και τα χαράτσια. 
  • Δυναμώνουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο εμπόριο για κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
  • Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες της «Λευκής Νύχτας»! Απαιτούμε, οι ώρες πέραν του κανονικού ωραρίου να πληρωθούν ως υπερωριακές και νυχτερινές!»

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis