home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άρθρο του Νίκου Κοντού: Πώς αλλάζουν οι καιροί

Κάποιες σκέψεις σχετικά με «αποτσιμεντοποίηση» του Δήμου Άργους Μυκηνών
Νίκος Κοντός

Διαβάσαμε στο πρόγραμμα της Νέας Δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία» για το Δήμο Άργους-Μυκηνών σχετικά με «αποτσιμεντοποίηση» του Δήμου μας και κάναμε κάποιες σκέψεις.

Πριν δύο χρόνια ο τότε Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος ήταν υπέρμαχος του έργου για την τσιμεντοποίηση του Ερασίνου Ποταμού. Όλοι θυμόμαστε ότι η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του Ερασίνου αποφεύχθηκε με ενέργειες των φίλων του Υγροβιότοπου Ναύπλιο-Νέας Κίου και πολλών άλλων ενεργών πολιτών.

Στο έργο της τσιμεντοποίησης του Ερασίνου, που επιδίωκε τότε ο σημερινός υποψήφιος δήμαρχος κ.Μαλτέζος, αντιτάχθηκε με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δ.Άργους-Μυκηνών. Ο Ερασίνος αναγνωρίστηκε ακόμα και από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, κατά την επιτόπια επίσκεψη του, ως «παράδεισος» και δεν επέτρεψε να πραγματοποιηθεί.

Επειδή όσοι ήμασταν παρόντες στις διαβουλεύσεις και στις κινητοποιήσεις, δεν ξεχνάμε τις θέσεις των υπευθύνων. Είναι λυπηρό να μιλάνε κάποιοι για πράσινο και περιβάλλον και στο κοντινό παρελθόν με τις ενέργειες τους να επιδιώκουν μετ’ επιτάσεως να τσιμεντοποιησουν τον ποταμό Ερασίνο που αποτελεί ένα από τα βασικότερο κομμάτι ενός υγροβιότοπου μοναδικής αξίας για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Νίκος Κοντός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άργους Μυκηνών

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis