home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στα καμένα της Πάρνηθας ο Ανδρέας Πουλάς

Επίσκεψη του βουλευτή Αργολίδας και Υπεύθυνου του ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ στις πυρόπληκτες περιοχές της Πάρνηθας

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Στα καμένα της Πάρνηθας ο Ανδρέας Πουλάς
Πουλάς Πάρνηθα (2)

Ο βουλευτής Αργολίδας και Υπεύθυνος του ΚΤΕ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ανδρέας Πουλάς επισκέφτηκε σήμερα μαζί με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής τις περιοχές της Πάρνηθας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Πουλάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς και φέτος το καλοκαίρι βιώνουμε τεράστιες καταστροφές από τις πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι ζημιές στο φυσικό περιβάλλον είναι ανυπολόγιστες, έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές και περιουσίες και οι πολίτες βιώνουν την απόλυτη ανασφάλεια. Οι πυροσβέστες, οι πολίτες και οι εθελοντές παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν νιώθουν μόνοι αφού έχουν αντιληφθεί ότι δεν έχουν δίπλα τους την Πολιτεία αρωγό.

Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας πάνω από 4 χρόνια όπως φαίνεται ήταν απούσα στην αντιπυρική περίοδο αλλά και στον σχεδιασμό προληπτικών μέτρων που ήταν απαραίτητα για να μην φτάσει η κατάσταση στο απροχώρητο.

Δεν αρκούν τα ευχολόγια και η δικαιολογία της κλιματικής κρίσης. Η κλιματική κρίση είναι εδώ αλλά δεν είναι εδώ η πρόληψη και ο σχεδιασμός. Δεν μπορεί πια να αποτελεί το βασικό επιχείρημα για να δικαιολογήσει την αποτυχία του Επιτελικού Κράτους.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είναι δίπλα στους πολίτες που έχουν πληγεί και οι οποίοι πρέπει να αποζημιωθούν από το κράτος το συντομότερο δυνατό.

Αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι επιτέλους σε αυτή τη χώρα να εκπονηθεί ένας σοβαρός σχεδιασμός πρόληψης από τις πυρκαγιές και να ενισχυθεί το πυροσβεστικό σώμα με μόνιμο προσωπικό. Μόνο έτσι θα ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες, θα προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον της χώρας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης και οι πολίτες επιτέλους θα αισθάνονται ασφαλείς και όχι έρμαια των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis