home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Μία καύτρα θα έφτανε να γίνει η Αρβανιτιά μπουρλότο

Ένα παχύ στρώμα από πευκοβελόνες καλύπτει όλο το έδαφος ακριβώς πάνω από το beach bar με τις ξαπλώστρες – Καμία βελτίωση εδώ και ένα μήνα
Πευκοβελόνες Αρβανιτιά Ναύπλιο (2)

Καμία απολύτως βελτίωση δεν υπάρχει στην εικόνα που παρουσιάζει ο περιβάλλων χώρος στην πλαζ της Αρβανιτιάς, παρά τις καταγγελίες που είχαμε δημοσιεύσει προ ενός μηνός. Με τις πυρκαγιές να έχουν κατακάψει τη χώρα, απ’ ότι φαίνεται κανένα προληπτικό μέτρο δεν έχει ληφθεί γύρω από την πολυσύχναστη παραλία του Ναυπλίου.

Είναι η πιο κοντινή και γραφική παραλία της πόλης. Και όμως μία καύτρα θα έφτανε να γίνει η Αρβανιτιά μπουρλότο. Ένα παχύ στρώμα από πευκοβελόνες καλύπτει όλο το έδαφος ακριβώς πάνω από το beach bar με τις ξαπλώστρες. Πεσμένα πεύκα που δεν έχουν κοπεί και καθαριστεί. Καύσιμη ύλη παντού.

Σύμφωνα με νέα καταγγελία αναγνώστριας, «κανείς δεν το έχει καθαρίσει ούτε φέτος, ούτε πέρυσι…». Επίσης γίνεται λόγος για σκουπίδια που υπάρχουν στο χώρο και πάνω στο πάρκινγκ της πλατείας.

Σε περίπτωση που προκληθεί κάποια φωτιά στο σημείο, από αμέλεια ή απροσεξία διερχόμενου, η κατάσταση θα μπορούσε πολύ γρήγορα να ξεφύγει από τον έλεγχο λόγω των εύφλεκτων πεύκων και της έλλειψης αντιπυρικής προστασίας. Σε αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε πως και η πυροσβεστική υπηρεσία δεν είναι πια σε απόσταση λίγων μέτρων από το σημείο, αλλά έχει πλέον μεταφερθεί στο στρατόπεδο.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί το απόγευμα της Πέμπτης 24/8.

Όπως επισημαίνει η καταγγέλλουσα: «Ελπίζω να μεριμνήσουν οι υπεύθυνοι, γιατί αν καεί αυτό το πανέμορφο σημείο της πόλης, απλά θα είναι συνυπεύθυνοι αυτού του κακού».

Πευκοβελόνες Αρβανιτιά Ναύπλιο 3 1
Πευκοβελόνες Αρβανιτιά Ναύπλιο (1)
Πευκοβελόνες Αρβανιτιά Ναύπλιο (4)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis