home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κόρινθος: Ήθελε να τινάξει στον αέρα τα Επείγοντα – Ειδική επιτροπή από τον Ιατρικό Σύλλογο

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Ένα ακόμη επικίνδυνο περιστατικό βίας σε υγειονομικό χώρο
Σοκ! 17χρονος μαθητής πήγε από καρδιά στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Αυγούστου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, έλαβε χώρα ένα επικίνδυνο περιστατικό βίας σε υγειονομικό χώρο, όταν άνδρας απείλησε να πυρπολήσει το χειρουργικό ΤΕΠ κρατώντας μπουκάλι βενζίνης και αναπτήρα.

Το περιστατικό στηλιτεύει ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας, που αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Δυστυχώς, η ιστορία αναφέρει πολλά επεισόδια στο παρελθόν, όπου ιατροί, νοσηλευτές, λοιπό υγειονομικό προσωπικό αλλά και ασθενείς ή συνοδοί έχουν υποστεί τα αποτελέσματα της ασκούμενης βίας ανεξαρτήτου χώρου (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, ΤΟ.Μ.Υ, Ιδιωτικά ιατρεία).

Παγκοσμίως, οι στατιστικές μελέτες μαρτυρούν πως τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συχνότητα περιστατικών βίας, όπου το 25% των ιατρών που διαχειρίζονται τα επείγοντα, αντιμετώπισαν φυσική ή λεκτική βία τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας:

  • ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ κάθε μορφή βίας που διαπράττεται σε οποιονδήποτε υγειονομικό χώρο.
  • ΠΡΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, σε σύσταση ειδικής επιτροπής που θα καταγράφει τα περιστατικά βίας αναλυτικά και επίσημα. Η επιτροπή θα προωθεί την έκθεσή της απευθείας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
  • Διεκδικεί την απόλυτη στήριξη (νομική, ηθική, κοινωνική) των θυμάτων της επίθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες κάθε Υγειονομικής Περιφέρειας.
  • Διεκδικεί να υπάρχει κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας σε κάθε υγειονομική δομή και η υπηρεσία αυτή να μη γίνεται θύμα οικονομικών περικοπών.
  • Καλεί τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση, ώστε η ανακατασκευή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών να επιταχυνθεί.
  • Καλεί το Υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα, ενώ είμαστε στη διάθεσή του, μαζί με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, να συμβάλλουμε στην πρόληψη μελλοντικών παρόμοιων συμβάντων».

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis