home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Η απάντηση Ζαφείρη στο Ανάπλι Εμπρός: 90% των σκαφών έχουν δυνατότητα πλεύρισης στο λιμάνι Ναυπλίου

Ο τουρισμός είναι ο κινητήριος μοχλός για την πόλη, είναι βιομηχανία ανάπτυξης που σαν αποτύπωμα θα έχει μείωση της ανεργίας και θετικό πρόσημο στους κατοίκους, λέει ο πρόεδρος του λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Ναυπλίου Τάσος  Ζαφείρης, με αφορμή όσα καταγγέλθηκαν από την παράταξη Ανάπλι Εμπρός για το έργο εκβάθυνση του λιμανιού του Ναυπλίου.

Ο κος Ζαφείρης αναφέρθηκε αναλυτικά στο θέμα επισημαίνοντας ότι: Τα βάθη εστάλησαν σε  μας με την ρητή δέσμευση  από την Υδρογραφική Υπηρεσία <….. Απαγορεύεται να διατεθεί περαιτέρω σε οποιονδήποτε ιδιώτη ή Νομικό πρόσωπο (ακόμη και Δημοσίου δικαίου) χωρίς να έχει προηγηθεί καταβολή δαπάνης νια την έκδοσή του. (Άρθρο 16 _ „ Ν. 4559/1930 Γνωμοδ. Ν.Σ.Κ. 460/1962 Γνωμοδ. Νομ. Συμβούλου Α.Ν. 6/1965).

Τί είπε ο Ζαφείρης για την εκβάθυνση

Ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Ναυπλίου Τάσος Ζαφείρης δήλωσε:

«Έχει παραχθεί έργο αυτή τη τετραετία το οποίο έργο τις αμέσως επόμενες ημέρες θα το επικοινωνήσω κάνοντας απολογισμό της 4ετίας. Έχουν μπει οι βάσεις για να προχωρήσουν έργα που θα αλλάξουν την μορφή της ζώνης λιμένα και υποδομές οι οποίες θα εξυπηρετούν το 2ο πυλώνα τουρισμού που είναι το λιμάνι, κόντρα σε αυτούς που δεν θέλουν να γίνεται τίποτα στην πόλη.

Είναι οι ίδιοι οι οποίοι απρόσκλητοι εισήλθαν κατά την διάρκεια της  συνεδρίασης του ΚΑΣ που έγινε στην πόλη μας για την Μαρίνα και το Υδατοδρόμιο διακόπτοντας αυτή για λίγα λεπτά.

Είναι οι ίδιοι  που υπέβαλαν ενστάσεις για την χωροθέτηση των σκάφων στο λιμένα Ναυπλίου και προς την Αποκεντρωμένη διοίκηση και προς το Υπουργείο Ναυτιλίας οι οποίες απερρίφθησαν. Να σημειωθεί ότι η χωροθετηση είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση των σκαφών κατά 400%.

Είναι οι ίδιοι που μας κατηγόρησαν ότι δεν δηλώσαμε την περιουσία του Λιμενικού ταμείου (εγκαταστάσεις  Μπανιέρες κλπ) πράγμα ψευδές και ανυπόστατο γιατί  ότι υπάρχει εντός της ζώνης λιμένα ιδιοκτήτης είναι το Ελληνικό Δημόσιο κα το Λιμενικό ταμείο είναι φορέας διαχείρισης και εκμετάλλευσης 

Είναι οι ίδιοι  που μιλάνε για υπερτουρισμό που δεν θέλουν στην πόλη μας, τους ενοχλεί και αυτό.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο τουρισμός είναι ο κινητήριος μοχλός για την πόλη μας, είναι βιομηχανία ανάπτυξης που σαν αποτύπωμα θα έχει μείωση της ανεργίας και θετικό πρόσημο στους κατοίκους της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Δημιουργούμε υποδομές τέτοιες για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος φυσικά μαζί με τους επιχειρηματίες, τους κατοίκους, τους μη βολεμένους της περιοχής.

Επειδή τις τελευταίες μέρες γίνομαι αποδέκτης επιθέσεων για το λιμάνι, όσον αφορά το έργο της εκβάθυνσης και τις μετρήσεις από την Υδρογραφική Υπηρεσία, οι ίδιοι τοξικοί τύποι μας συκοφαντούν ότι εμείς μαζί με το Δήμο αποκρύπτουμε στοιχεία τα οποία έχουν σχέση με το έργο της εκβάθυνσης

Θα ξεκινήσω από την μελέτη και τι προέβλεπε εκβάθυνση του λιμένα. (γίνεται αναφορά στο σχέδιο της εκβάθυνσης).

Γίνεται παραλαβή του έργου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι από τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου η το Δήμαρχο, με μετρήσεις οι όποιες έγιναν σύμφωνα  με τις αυστηρές τεχνικές  προδιαγραφές του νόμου που αφορά παραλαβές  για τα λιμενικά έργα.

Οι δυο αποτυπώσεις που έγιναν έχουν διαφορετικές αφετηρίες υψομετρικών μετρήσεων. Η Υδρογραφική Υπηρεσία έχει αφετηρία τον παλιρροιογράφο του Πειραιά, ενώ η τελική βυθομέτρησης του έργου έχει σαν αφετηρία το υψόμετρο σχεδιασμού που έχει δώσει ο μελετητής και που είναι στο βόρειο άκρο του ανατολικού κρηπιδώματος, και οι όποιες διαφορές υπάρχουν έχουν σχέση και με τον χρόνο λήψης των δειγμάτων (Φεβρουάριο μετρήσεις υδρογραφικής – Ιούνιο η παραλαβή από την επιτροπή παραλαβής).  Σημειωτέον  ότι η επιτροπή παραλαβής του έργου που είναι υπάλληλοι – επιστήμονες της Δ/νσης  Τ.Υ, του Δήμου και  πραγματοποίησαν την παραλαβή σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και την μελέτη.

Το σχέδιο της υδρογραφικής Υπηρεσίας αποτελεί μια γενική σάρωση του λιμένα Ναυπλίου. Το σχέδιο που παρέλαβε η υπηρεσία του Δήμου έχει όρια και αφορά την εκβάθυνση του λιμένα Ναυπλίου η οποία έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί προς χρήση στον κύριο του έργου (Λιμενικό ταμείο).

Η Υδρογραφική Υπηρεσία δεν ήρθε από μόνη της, εκλήθη από το Λιμενικό  Ταμείο και με την οικονομική συνεισφορά του Δήμου. Εάν θέλαμε να αποκρύψουμε στοιχεία δεν θα την καλούσαμε. Οι μετρήσεις που έγιναν από την Υδρογραφική σάρωσαν όλο το λιμάνι και δεν περιορίστηκαν  σε αυτό, σάρωσαν όλο τον αργολικό κόλπο μέχρι και το Τολό και αυτός είναι λόγος καθυστέρησης της ανάρτησης των μετρήσεων του λιμανιού δηλαδή του χάρτη του λιμανιού (portolana). Τα βάθη εστάλησαν σε μας με την ρητή δέσμευση από την Υδρογραφική Υπηρεσία <….. Απαγορεύεται να διατεθεί περαιτέρω σε οποιονδήποτε ιδιώτη ή Νομικό πρόσωπο (ακόμη και Δημοσίου δικαίου) χωρίς να έχει προηγηθεί καταβολή δαπάνης νια την έκδοσή του. (Άρθρο 16 _ „ Ν. 4559/1930 Γνωμοδ. Ν.Σ.Κ. 460/1962 Γνωμοδ. Νομ. Συμβούλου Α.Ν. 6/1965).

Στις 10/11/2021 ένας πολίτης αιτήθηκε από την υπηρεσία μας την χορήγηση του χάρτη με τα βάθη της Υδρογραφικής υπηρεσίας. Στις 15/11/2021 εκλήθη στα γραφεία του ΔΛΤΝ από τον Πρόεδρο του ΔΛΤΝ να παραλάβει την απάντηση του αιτήματος του και αφού του επεδείχθη ο χάρτης της Υδρογραφική του δόθηκε και έγγραφη απάντηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΑΦΕΙΡΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

(Γίνεται ανάγνωση της απάντησης)

Έκτοτε από τον συγκεκριμένο κύριο δεν τέθηκε κανένα θέμα και δεν επανήλθε ουδείς να αιτηθεί τα βυθομετρικά της υδρογραφικής υπηρεσίας.

Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων εκτός του κ. Μάκαρη είχαν ενημερωθεί για την δέσμευση από την Υδρογραφική για την χορήγηση στοιχείων.

Μου ζητήθηκε από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ναυπλίου να ενημερώσω  το Σώμα για τα βάθη του λιμένα σε συνεδρίαση του στην  οποία και παραστήθηκα και φυσικά ήταν σύμβουλος του τοπικού συμβουλίου ένα εκ των καταγγελλόντων προσφάτως. Η ενημέρωση που έγινε ήταν σύμφωνα με τα στοιχειά της υδρογραφικής, το πρωτόκολλο παραλαβής του έργου από την επιτροπή παραλαβής και μετά το πέρας της ενημέρωσης δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, απορία η οτιδήποτε.

Ως προς την ανησυχία κάποιων οι οποίοι εμπλέκονταν κάποτε στην λειτουργία του λιμανιού έχω να πω τα εξής:

Το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν κακό στην πόλη διασπείροντας ψεύδη και τοξικότητα λόγω προσωπικών τακτικισμών.

Η δυνατότητα προσέγγισης σκαφών  στο λιμάνι είναι τέτοια που το 90% των σκαφών που έρχονται είτε Κρουαζιερόπλοια είτε φορτηγά έχουν δυνατότητα πλεύρισης. Επαφίεται στην ευχέρεια του καπετάνιου και σε κανένα άλλο. Ούτε το Λιμενικό ταμείο έχει δικαίωμα παρέμβασης ούτε το Λιμεναρχείο και σας ενημερώνω ότι και σκάφη με βύθισμα 6,30 μ  και μήκος 164 μ. έχουν προσεγγίσει και πλευρίσει στο λιμένα. Σκάφη με μικρά βάθη 4-5 μέτρα επιλέγουν να μένουν στο αγκυροβόλιο για δικούς τους λόγους.

Κλείνοντας κάνω μια παράκληση: η πολιτική να μένει στα πλαίσια της πολιτικής (προτάσεις, δημιουργικό διάλογο κλπ) και όχι στην τοξικότητα, τα ψεύδη και την λασπολογία. Ας αφήσουμε στην κοινωνία και τα παιδιά μας ένα υγιές αποτύπωμα και όχι ένα αποτύπωμα ψεύδους και τοξικότητας».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button