home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηΚοινωνία

Ναύπλιο: Σοβαρή καταγγελία από το «Ανάπλι Εμπρός» – Η εκβάθυνση δεν έγινε όπως είχε προβλεφθεί

«Το λιμάνι του Ναυπλίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να πλησιάσουν τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, καθώς το βάθος είναι μικρότερο από 8 μέτρα, όπως προέβλεπε η σύμβαση που κόστισε εκατομμύρια», σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η τοπική παράταξη του Ναυπλίου, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία που έλαβε από την Υδρογραφική Υπηρεσία

Μία σοβαρή καταγγελία κάνει η τοπική παράταξη του Ναυπλίου «Ανάπλι Εμπρός!» και αφορά την εκβάθυνση του λιμανιού στο Ναύπλιο. Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν οι Γιάννης Λαπαθιώτης, Χρήστος Γκούμας, Χρήστος Παπαγεωργάκης και Κώστας Καράπαυλος, το έργο που κόστισε εκατομμύρια απέτυχε.

Όπως αποκαλύπτουν, σύμφωνα με τις επίσημες βυθομετρήσεις της Υδρογραφικής Υπηρεσίας,  αποδεικνύεται ότι το έργο δεν έγινε όπως είχε προβλεφθεί: «Έχουμε πλέον στα χέρια μας τα βάθη με σφραγίδες. Το έργο δεν έγινε όπως προέβλεπε η σύμβαση. Δεν είμαστε ευτυχείς που δικαιωθήκαμε για αυτά που φωνάζαμε τόσα χρόνια. Διότι τα εκατομμύρια που δόθηκαν χάθηκαν. Και δύσκολα πλέον θα υπάρξει νέα χρηματοδότηση για να καταστεί το λιμάνι του Ναυπλίου μοχλός ανάπτυξης για το Δήμο μας».

Update. Όπως αναφέρει σε σχόλιο στο Facebook η Επόμενη Μέρα: “Σε περίπτωση που οι καταγγελίες δεν αφορούν την περιοχή του έργου αναμένουμε παραιτήσεις και ακολουθεί: Ο δικηγόρος, τοπικός σύμβουλος Ναυπλίου με το «Ανάπλι εμπρός!», Κώστας Καράπαυλος, τονίζει χαρακτηριστικά: «Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και τεράστιες. Εκατομμύρια χάθηκαν. Ο Δήμος Ναυπλιέων παρέλαβε ένα έργο παρότι γνώριζε ότι δεν έχει γίνει»… επιφυλασσόμενοι των νομίμων δικαιωμάτων….”

img 20230822 020344

«Αν και έχουν περάσει τρία χρόνια από το πέρας του έργου της εκβάθυνσης, μεγάλα κρουαζιερόπλοια  δεν έχουν μπει στο λιμάνι και ούτε πρόκειται να μπουν», τονίζει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Λαπαθιώτης, πλοηγός επί 35 χρόνια στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Η εργολαβία που κόστισε εκατομμύρια ευρώ προέβλεπε εκβάθυνση πάνω από 8 μέτρα για όλη τη λιμενολεκάνη. Ωστόσο τα μέλη της παράταξης «Ανάπλι Εμπρός» παρουσιάζουν στοιχεία που δείχνουν πως αυτή ήταν μικρότερη.

«Τα βάθη είναι κάτω από 8 μέτρα ενώ προβλεπόταν να είναι πάνω από 8 μέτρα, δεν έγινε ούτε το έργο της εκβάθυνσης, ούτε καν η ενίσχυση των κρηπιδωμάτων», επισημαίνει ο δικηγόρος και τοπικός σύμβουλος Ναυπλίου, Κώστας Καράπαυλος. «Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και τεράστιες. Εκατομμύρια χάθηκαν. Ο Δήμος Ναυπλιέων παρέλαβε ένα έργο παρότι γνώριζε ότι δεν έχει γίνει», συμπληρώνει.

Ο Χρήστος Γκούμας, πλοίαρχος Λ.Σ. ε.α. και υποψήφιος με την παράταξη “Όραμα Δημιουργίας”, αναφέρει: «Το λιμάνι του Ναυπλίου δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να πλησιάσουν τα πλοία. Τα βάθη δεν επιτρέπουν την προσέγγιση των πλοίων. Κανένας πλοίαρχος δεν θα βάλει σε κίνδυνο την ασφάλεια του πλοίου του και τους επιβαίνοντες προκειμένου να προσεγγίσει στην προβλήτα του λιμανιού».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χρήστος Παπαγεωργάκης, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ε.α., ο οποίος σημειώνει με τη σειρά του: «Επί δύο χρόνια η δημοτική αρχή και το δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έκρυβαν τις μετρήσεις και δεν τις έδιναν στο ΑΝΑΠΛΙ ΕΜΠΡΟΣ ως απόρρητες. Με αίτηση η παράταξη πήρε νόμιμα από την Υδρογραφική Υπηρεσία τα αποτελέσματα των βυθομετρήσεων. Διαπιστώνουμε ότι τα βάθη δεν είναι αυτά που προέβλεπε η σύμβαση του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Ναυπλιέων με τον εργολάβο».

Δείτε αναλυτικά όσα καταγγέλλει το «Ανάπλι Εμπρός!» στο παρακάτω βίντεο:

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button