home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ερμιονίδα: Τιμή και δόξα στον Διδυμιώτη ήρωα της ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνο Μπροδήμα

Σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον αύλειο χώρου του Αγίου Νικολάου Διδύμων, η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση
Μπροδήμας Δίδυμα (7)

Σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας τελέστηκε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 16 Αυγούστου, στον αύλειο χώρου του Ι. Ν Αγίου Νικολάου Διδύμων, η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πεσόντα Διδυμιώτη Ήρωα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛ.ΔΥ.Κ.), Κωνσταντίνου Δ. Μπροδήμα.

Ο Κωνσταντίνος Δ. Μπροδήμας, παρά το νεαρό της ηλικίας του, βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη να πολεμά γενναία στην πρώτη γραμμή της μάχης στο στρατόπεδο της Κύπρου, τον Αύγουστο του 1974.

Μαζί με άλλους στρατιώτες και Αξιωματικούς επέδειξαν απαράμιλλη αυταπάρνηση, εθελοθυσία, αλληλεγγύη, λεβεντιά και άκρως φιλοτιμία, αρετές που έφτασαν στα πιο υψηλά επίπεδα.

Μπροδήμας Δίδυμα (5)
Μπροδήμας Δίδυμα (6)

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Ήρωα Κωνσταντίνου Δ. Μπροδήμα απο τον Ιερέα του χωριού.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Ερμιονίδας, κ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, ο οποίος έκανε μια σύντομη  αναφορά στο ιστορικό του Ήρωα.

Μπροδήμας Δίδυμα (4)

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ήρωα, το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου, πλησίον του Ηρώου των φονευθέντων πολεμιστών και συντοπιτών του σε όλους τους πολέμους της Ελλάδας.

Στεφάνια κατέθεσαν, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, κ. Ι. Γεωργόπουλος, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Διδύμων, κα Ε. Προσίλη, οι Βουλευτές Αργολίδας κκ Γ. Ανδριανός & Γ. Γαβρήλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Α. Γανώσης, ο Εκπρόσωπος του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πορτοχελίου, Ανθυπασπιστής Γ. Παρδάλης, εκ μέρους της οικογένειας του Ήρωα, η Δήμητρα Μπροδήμα & ο Απόστολος Φασιλής και ο Εκπρόσωπος των Αγωνιστών της ΕΛ.ΔΥ.Κ. ‘ 74, κ. Γ. Σαλογιάννης.

Μπροδήμας Δίδυμα (1)
Μπροδήμας Δίδυμα (2)

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής υπέρ του Κωνσταντίνου Δ. Μπροδήμα και εψάλη από τους παρευρισκόμενους ο Εθνικός Ύμνος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν συγκινημένοι συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί και πλήθος κόσμου.

Μπροδήμας Δίδυμα (3)
Μπροδήμας Δίδυμα (7)

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης,  οι Αντιδήμαρχοι, κα Τ. Αντωνοπούλου & Σ. Αντουλινάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Β. Σιδέρης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, Α. Μπίμπας και ο Πρόεδρος του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π., κ. Π. Μέξης.

Η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση που παρέθεσε ο Δήμος Ερμιονίδας και η οικογένεια του εκλιπόντος στον αύλειο χώρου του Ι.Ν Αγ. Νικολάου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis