home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σοβαρά επεισόδια στο Νοσοκομείο Ναυπλίου: Ξυλοδαρμός δύο γιατρών – Του έσπασαν τα πλευρά

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου καταγγέλλουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επίθεση από Ρομά
Νοσοκομείο Ναυπλίου

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, χθες Πέμπτη 10 Αυγούστου, όπου Ρομά χτύπησαν και τραυμάτισαν δύο γιατρούς παθολόγους. Ο ένας μάλιστα είναι σοβαρά, καθώς έχει σπασμένα πλευρά.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου καταγγέλλουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται επίθεση από Ρομά.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ένας τραυματίας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο και στη συνέχεια ένας όχλος 40-50 συγγενών και ομόφυλών του έφτασε στο νοσοκομείο δημιουργώντας εντάσεις και επεισόδια και τελικά χτύπησαν τους δύο γιατρούς αλλά και άλλους εργαζομένους.

Μάλιστα, δύο αστυνομικοί έφτασαν στο Νοσοκομείο, αλλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν τον ξυλοδαρμό των γιατρών.

Τι αναφέρει ο Ανδρέας Πουλάς για το περιστατικό

«Ξέφραγο αμπέλι τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι απροστάτευτοι έναντι βίαιων επιθέσεων», αναφέρει ο βουλευτής Αργολίδας ΠΑΣΟΣ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς.

Συνεχίζει λέγοντας:

«Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασίας για ιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία της χώρας, τα οποία δείχνουν να βρίσκονται στο έλεος βίαιων περιστατικών που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων. Τα  κρούσματα βίας πολλαπλασιάζονται και στην περιοχή μας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα  την βίαιη επίθεση σε βάρος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου,  από οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους εργαζομένους. 

Το περιστατικό χρήζει περαιτέρω διερεύνησης τόσο για τα αίτια θανάτου του νοσηλευόμενου, όσο και για το ότι οι δράστες της επίθεσης έδρασαν ανενόχλητοι. 

Ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθημερινά για την κάλυψη των τεράστιων κενών του συστήματος υγείας.

Η πολιτεία οφείλει να λάβει άμεσα όλα εκείνα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε να προλαμβάνει ανάλογα περιστατικά και να διασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων». 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis