home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βόδια απειλούν οδηγούς και καλλιέργειες – Κίνδυνος στην παλιά Εθνική Οδό Άργους – Τρίπολης

Συνεχείς καταγγελίες οδηγών και παραγωγών για τα ασυνόδευτα ζώα στον δρόμο. Η αστυνομία και το δασονομείο κλήθηκαν να δράσουν
Βόδια στην παλιά Εθνική οδό Άργους Τρίπολης (1)

Οι καταγγελίες για τα βόδια που κυκλοφορούν ελεύθερα στο δρόμο έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες. Κυρίως τα βράδια, βοοειδή εμφανίζονται ξαφνικά στην παλιά Εθνική Οδό Άργους – Τρίπολης, προκαλώντας επικίνδυνες καταστάσεις για τους οδηγούς. Το ίδιο ισχύει και για όσους κινούνται και σε δευτερεύοντες δρόμους που διασχίζουν την περιοχή, όπως αυτοί που οδηγούν προς τον Αχλαδόκαμπο.

Οι οδηγοί παραπονιούνται για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά, με τα ζώα να εμφανίζονται ξαφνικά στο σκοτάδι και να απειλούν την ασφάλεια τους και την ακεραιότητα των οχημάτων τους και των ίδιων των επιβαινόντων. Τα βοοειδή κινούνται τόσο την παλιά εθνική οδό, όσο και στους δευτερεύοντες δρόμους, κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, αναζητώντας τροφή. Οι οδηγοί δηλώνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ζώα είναι δυσδιάκριτα στο σκοτάδι, ειδικά όταν αυτοκίνητα με φώτα τα προσεγγίζουν, και υπάρχει κίνδυνος απρόβλεπτων ατυχημάτων.

Ο κ. Θοδωρής Μπόγρης, πρόεδρος Κοινότητας Αχλαδοκάμπου, δήλωσε στο anagnostis.org ότι έχει ειδοποιήσει την αστυνομία, την εισαγγελία και το δασονομείο για το πρόβλημα. «Τα βόδια αυτά κατεβαίνουν και σε ιδιοκτησίες παραγωγών και κάνουν ζημιά στα ελαιόδεντρα», είπε. Όπως επισημαίνει ακόμα, ιδιοκτήτες κτημάτων έχουν κάνει αναφορά στο δασονομείο και στην κτηνιατρική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Το πρόβλημα με τα βόδια που κυκλοφορούν ελεύθερα στην παλιά εθνική οδό Άργους – Τρίπολης είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Τα ζώα αποτελούν κίνδυνο για τους οδηγούς και τους κατοίκους της περιοχής και προκαλούν ζημιά στις περιουσίες των παραγωγών.

Οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των πολιτών.

Τα βόδια στο δρόμο

Πολλές περιπτώσεις έχουν καταγραφεί και από τον φακό κινητών τηλεφώνων. Βίντεο δείχνουν τα ζώα να διασχίζουν τον δρόμο κατά τις βραδινές ώρες, ενώ φωτογραφίες καταγράφουν την παρουσία τους και κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Η έλλειψη συγκεκριμένων μέτρων έχει οδηγήσει στην επιδείνωση του προβλήματος, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι καταγγελίες από πλευράς των οδηγών και των αγροτών.

Η αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει επειγόντως, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να διασφαλίσει την ασφάλεια των οδηγών και των πολιτών. Οι περιοχές που είναι επιρρεπείς σε τέτοιου είδους προβλήματα πρέπει να παρακολουθούνται με ειδική προσοχή, και να ληφθούν κατάλληλα μέτρα για να αποτραπούν παρόμοιες καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Μέχρις ότου το πρόβλημα λυθεί οριστικά, συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και να τηρούν τις ταχύτητες που επιβάλλονται, προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων. Ταυτόχρονα, καλείται η αρμόδια αρχή να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών και των καλλιεργειών, προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω ζημιές και αναστάτωση στην περιοχή.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Χωριανος

    Ο πρόεδρος έχει χάσει είδη τις εκλογές και παλεύει να καταπιαστεί από παντού…το χάσαμε το χωριό πρόεδρε…ένα έργο στο χωριό δεν έχεις κάνει..αλλά έφτασε η ΩΡΑ .

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis