home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πτωχός: Μηνύματα από την Μεσσήνη

Δύο επικεφαλής συνδυασμών έλειπαν από την παρουσίαση του Δημήτρη Πτωχού

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Πτωχός: Μηνύματα από την Μεσσήνη
Παρουσίαση Πτωχού στη Μεσσήνη

Με κάθε επισημότητα, παρουσία του νυν Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, στην πόλη της Μεσσήνης. Η παρουσία δύο πρωθυπουργών καθώς και πλήθους στελεχών της ΝΔ υποδηλώνει την βαρύτητα με την οποία η ΝΔ αντιμετωπίζει τις επερχόμενες διοικητικές εκλογές.

Η επίσημη ανακοίνωση του κ. Πτωχού ήταν παράλληλα γεμάτη σημειολογικά στοιχεία. Η παρουσία Μητσοτάκη στην τελετή σε έναν υποψήφιο που λέγεται ότι προωθήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, η πολιτική ισχύς του οποίου ενισχύεται στην Πελοπόννησο, με προεκτάσεις ακόμα και τα τεκμενόμενα τόσο του Άργους (Δ. Καμπόσος), όσο και του Ναυπλίου, όπου η ανάμειξή του θα παίξει ενεργό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών. Από την άλλη η παρουσία Μητσοτάκη στην “ενθρόνιση” ως επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού του Δημήτρη Πτωχού, υποδηλώνει την ανάγκη συσπείρωσης της ΝΔ γύρω από το πρόσωπο του υποψήφιου Περιφερειάρχη.

Μητσοτάκης Πτωχός1

Η εντολή συσπείρωσης γύρω από τον Πτωχό φαίνεται να διαταράχτηκε κάπως από την απουσία ορισμένων στελεχών της ΝΔ, πράγμα που άφησε να διαφανεί και ο υποψήφιος περιφερειάρχης υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι, “σχεδόν όλοι οι εκλεγμένοι συνεργάτες του (σ.σ. του Παναγιώτη Νίκα), μου έχουν κάνει την τιμή να είναι δίπλα μου σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Μαζί προχωράμε και τους ευχαριστώ”.

Μεταξύ των απόντων ήταν και ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και υποψήφιος Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών. Η απουσία του κ. Μαλτέζου σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως με επικρατούσα την άποψη ότι μάλλον παραμένει πιστός στον κ. Νίκα και ενδεχομένως να είναι αρνητική η θέση του απέναντι στον νέο υποψήφιο περιφερειάρχη που στηρίζει η ΝΔ, αν και ο ίδιος ο κος Μαλτέζος; παραβρέθηκε στην παρουσία Πτωχού στην Αργολίδα.. Από τη μεριά του, ο κ. Νίκας είχε διαψεύσει όλα περί αρνητικής στάσης του δηλώνοντας υποστηριχτής των αποφάσεων της ΝΔ, όμως μέσα από την τοποθέτηση του κ. Πρωχού κατά την παρουσίασή του στην Μεσσήνη άφησε να διαφανεί ότι κάτι δεν πάει καλά τονίζοντας μετά τα εγκώμιά του προς τον κ. Νίκα “ό,τι κι αν γίνει, μόνο σεβασμό και ευγνωμοσύνη θα νιώθω για αυτόν”. Αυτό το “ότι και να γίνει”, επιβεβαιώνει πως κάτι “βράζει” μέσα στους κόλπους της ΝΔ.

Το ίδιο αρνητικά χαρακτηρίστηκε και η αποχή από την εκδήλωση για τον “Πτωχό” και του εταίρου συνδυασμού προερχόμενου από την ΝΔ στον Δήμο Άργους- Μυκηνών κ. Παπαϊωάννου. Από την άλλη πλευρά θεωρείται ως προσπάθεια και των δύο συνδυασμών, βλέποντας πως δεν έχουν πλέον να παίξουν το χαρτί της στήριξης από την ΝΔ, να ανοιχτούν και προς ψηφοφόρους προερχόμενους και εκτός της ΝΔ, στηρίζοντας πλέον στο ότι οι δημοτικές εκλογές περιέχουν και άλλα χαρακτηριστικά, πέρα από την κομματική επικράτηση.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis