home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κομπολογάκι: Το αυθεντικό οινομαγειρείο στο Άργος

Κομπολογάκι στο Άργος

Πίνουμε κρασί χύμα από καλά οινοποιεία και μπίρα σε χαμηλό ποτήρι, τρώμε φοβερά ορεκτικά, αλλά και κεφτεδάκια, ντολμαδάκια χειροποίητα και μαμαδίσια, στο Κομπολογάκι στο Άργος. Όλα είναι απλά και προσιτά σε αυτό το μεζεδοπωλείο, που τιμά όσα έκαναν οι παλιοί και προσφέρει όσα θέλουν οι νεότεροι από μια χαλαρή έξοδό τους.

Είναι αρκετά χρόνια τώρα που το τί πάει να πει μεζεδοπωλείο στο Άργος, έχει περιπλεχθεί. Κι αυτό, γιατί άνοιξαν πολλά νέας κοπής εστιατόρια που πρόσεχαν παραπάνω πώς θα στρώσουν τα τραπέζια τους, πείραξαν αρκετά και κάποιους κλασικούς μεζέδες, έβγαλαν τσιζκέικ για γλυκό και ένα φεγγάρι, σε μια προσπάθεια να μιμηθούν το σκηνικό της παλιάς μπακαλοταβέρνας, κάποια από αυτά έκαναν trend τις κονσέρβες ως διακοσμητικό στοιχείο. Μιμήθηκαν το ένα το στυλ του άλλου, περισσότερο έδειχναν στημένα, παρά χαλαρά, είχαν κάτι καταλόγους χαοτικούς, και ήταν και οι τιμές τους τσιμπημένες. Η ίδια η αγορά έβαλε τις ισορροπίες της.

Από την άλλη, στον κεντρικό πεζόδρομο του Άργους υπάρχει ένα μεζεδοπωλείο που μοιάζει ξεχασμένο από τον χρόνο, που όλοι το επισκέπτονται και απολαμβάνουν την μπίρα σε παγωμένο ποτήρι και θέλουν να βγαίνουν κάποιες μέρες του μήνα, χωρίς να σκέφτονται ότι πρέπει να κάνουν κράτηση, που θέλουν να δώσουν δέκα – δεκαπέντε ευρώ και να ευχαριστηθούν το βράδυ τους, να νιώθουν άνετα και να μπορούν να αφεθούν. Αυτό δεν είναι άλλο από το Κομπολογάκι (Πλ. Τσαλδάρη 13, Άργος).

Το Μεζεδοπωλείο Κομπολογάκι είναι μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις στο Άργος, γνωστό στους ντόπιους και μας τράβηξε την προσοχή. Είναι ένα μεζεδοπωλείο, όπως εκείνα που κάποτε αποτελούσαν πραγματικά λαϊκά στέκια και όλο τους τον χαρακτήρα τον χρωστούσαν στον εστιάτορα τους και όχι σε περιττά στολίδια και τσαχπινιές στα πιάτα.

Βάφτισε το μαγαζί «Κομπολογάκι», ο Μάριος Τσολάκης γιατί, μέσα στην απλότητά του, αυτό που κάνει το μεζεδοπωλείο του είναι να επανασυστήσει αυτόν τον τύπο μαγαζιού, δουλεύοντας με καλύτερα προϊόντα, προσεγμένες πρώτες ύλες, σερβίροντας χειροποίητα πιάτα.

Κομπολογάκι στο Άργος

Στο Κομπολογάκι, το κρασί είναι μεν από ασκό, από καλά οινοποιεία της Αργολίδας. Το ούζο και το τσίπουρο είναι από την Πάτρα, η ρακή από την Κρήτη. Από μπίρες έχει και τις κλασικές, αλλά και από τοπικές ζυθοποιίες. Όλα αυτά δεν θα τα πιούμε ξεροσφύρι, χάρη στον κ. Τσολάκη, έναν μάγειρα που τον ενδιαφέρει η νοστιμιά και όχι η φιοριτούρα.

Όλα στον κατάλογο φαγητού στο Κομπολογάκι, που αλλάζει ανάλογα με την εποχή, είναι γνώριμα και κλασικά, μερικά έχουν μια έξτρα δική του και πιο μοντέρνα πινελιά, αλλά χωρίς υπερβολές, που τα κάνει κάτι άλλο από αυτό που είναι. Κάνει τζατζίκι δυνατό, που δεν είναι σκέτο γιαούρτι και τυροκατευρή, η ψητή μελιτζάνα δεν είναι η κομμένη σε ροδέλα, αλλά σερβίρεται σαν σαλάτα, με ντομάτα φρέσκια.

Κομπολογάκι στο Άργος

Ένα ξεχωριστό σκορδόψωμο, λαχταριστές φλογέρες, αλλά και τοπικές χειροποίητες γευστικές γκόγκες. Εδώ μπορείτε να δείτε την παρασκευή τους με την παραδοσιακή συνταγή φρέσκου ζυμαρικού.

Κομπολογάκι στο Άργος
Κομπολογάκι στο Άργος
Κομπολογάκι στο Άργος

Η πατάτα είναι λιτή, την βράζει, την περνάει από τον φούρνο, τη σερβίρει με λάδι, λεμόνι, αλάτι και ρίγανη, όπως και τα φρέσκα λαχανικά. Βγάζει και σαγανάκι, φάβα, ντολμαδάκια και κροκέτες δυο λογιών: ωραίες τυροκροκέτες και προσεγμένες πατατοκροκέτες, που συνοδεύονται με μαγιονέζα. Τα τηγανητά στο Κομπολογάκι δεν είναι βαριά, μην τα φοβηθείτε. Θα βρείτε και γαύρο μαρινάτο, ρεβίθια με χταπόδι, γευστικότατο χασάπικο και ξεχωριστά ψητά, αλλά και κοκκινιστά που μπορείτε να τα παραγγείλετε πάνω σε μακαρόνια με μπόλικο τυρί.

Κομπολογάκι στο Άργος

Τα γλυκά είναι συνταγή της γιαγιάς που θέλει να τα επαναπροσδιορίσει.

Το Κομπολογάκι είναι ανοιχτό τα μεσημέρια του καλοκαιριού και αποτελεί μια όαση για ένα καλομαγειρεμενο πιάτο ημέρας, όσες μερίδες βγουν και όσοι προλάβουν, όπως συμβαίνει δηλαδή και σε μερικά από τα πιο παλιά μαγαζιά του είδους. Ο Μάριος Τσολάκης θέλει να κάνει και κάποια live, που όμως δεν θα είναι απαραίτητα ρεμπέτικα ή μόνο λαϊκά, μάλλον θα ακούσουμε κάτι πιο έθνικ εκεί, ακόμα και Κρητική λύρα. Αυτό που μπορούμε να αναφέρουμε για το Κομπολογάκι, είναι ότι αποτελεί μια έξοδο τίμια, δεν θα σας κοστίσει πολλά και θα νιώσετε και άνετα, αν είστε τύποι των παλιών μεζεδοπωλείων.

Κομπολογάκι (Μεζεδοπωλείο), Πλατεία Τσαλδάρη 13, Άργος (τ.2751401130)

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis