home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Έξαλλος ο Καλλιάνος: «Είδατε κάπου 48 βαθμούς;» – Μην περιμένετε μπουρίνια στην Πελοπόννησο

«Είναι λάθος να γίνεται πρώτη καιρική είδηση, αφιλτράριστα, ότι αναφέρει ο κάθε “ειδικός”. Αυτό είναι πραγματικά αδιανόητο», σημειώνει o μετεωρολόγος

Έξαλλος ο Γιάννης Καλλιάνος με τις προγνώσεις του καιρού που έκαναν λόγο για 48 βαθμούς κελσίου. «42-44°C ναι, τοπικά 45-46°C ναι! Οι 48°C όμως που είναι;» τονίζει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος για τον πολυήμερο καύσωνα που ταλαιπώρησε τη χώρα μας.

«Είναι λάθος να γίνεται πρώτη καιρική είδηση, αφιλτράριστα, ότι αναφέρει ο κάθε “ειδικός”. Αυτό είναι πραγματικά αδιανόητο», σημειώνει.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση που έκανε χθες στον λογαριασμό του στο Facebook ο Γιάννης Καλλιάνος γράφει:

«Σας έχω ενημερώσει εδώ και ημέρες ότι δεν υπήρχε ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα (υπο αυτές τις καιρικές συνθήκες) να σημειωθεί σήμερα θερμοκρασία της τάξεως των 48°C, ακόμα και σε έναν μόνο σταθμό σε όλη τη χώρα.

Δυστυχώς αλλά όσα ακούστηκαν όλες τις προηγούμενες ημέρες δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα, σε σχέση με τα 48άρια. Ο κόσμος περίμενε επικίνδυνες θερμοκρασίες.

Όμως οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν έχουν ξανασημειωθεί στην Ελλάδα, και μάλιστα αρκετές φορές.

Το κουραστικό ήταν η διάρκεια του καύσωνα και μόνο.

Τώρα ο κόσμος αναμένει από το βράδυ ΜΠΟΥΡΙΝΙΑ! Έτσι ακούστηκε, λένε!

Αναμένει ο κόσμος μπουρίνια στην Αττική, στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, στις Σποράδες ! Δεν θα συμβεί αυτό ασφαλώς.

Καταιγίδες θα σημειωθούν μόνο σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και ίσως πολύ τοπικά της Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί, κυρίως.

Είναι λάθος να γίνεται πρώτη καιρική είδηση, αφιλτράριστα, ότι αναφέρει ο κάθε “ειδικός”. Αυτό είναι πραγματικά αδιανόητο.

Οι σημερινές 10 μεγαλύτερες θερμοκρασίες στην Ελλάδα ήταν οι ακόλουθες:

  • Αγία Τριάδα Φθιώτιδας: 46,1°C
  • Τραγάνα Φθιώτιδας: 45,6°C
  • Αυλίδα Ευβοίας: 45,3°C
  • Γύθειο Λακωνίας: 45°C
  • Παλαιόχωρα Χανίων: 44,9°C
  • Παλλήνη Αττικής: 44,7°C
  • Τανάγρα Βοιωτίας: 44,7°C

Είδατε πουθενά 48°C;

Κάποιοι αναμένουν 48°C ακόμα και αύριο Πέμπτη. Έτσι είχε ακουστεί από τα μέσα πριν από λίγες μέρες. Θα δουν όμως 36-37°C, καλύτερα είναι, πιο δροσερά, έτσι δεν είναι;

Σε ότι αφορά στην Αττική, συνέβη αυτό που ακριβώς σας είχα ενημερώσει εδώ και δυο ημέρες.

Η θαλάσσια αύρα εμπόδισε τη θερμοκρασία να φτάσει πολύ ψηλά στα παραλιακά προάστια, ενώ στο εσωτερικό των ανατολικών, βορειοανατολικών και βορείων τμημάτων του νομού (μακριά από τις ακτές δηλαδή) έφτασε στους 43-45°C (Κερατέα, Σπάτα, Παλλήνη, Μαλακάσα κλπ).

Στα παραλιακά προάστια που βλέπουν στον Σαρωνικό δεν ξεπέρασε η θερμοκρασία τους 35-37°C.

Για την ιστορία, σχεδόν στην κορυφή της Πάρνηθας, στα 1230 μέτρα υψόμετρο, έφτασε η θερμοκρασία στους 34,7°C. Εξαιρετικά υψηλή τιμή για τόσο μεγάλο υψόμετρο!

Τέλος ο καύσωνας! Από αύριο παίρνουμε σχετική ανάσα με 36-38°C και την Παρασκευή ακόμα καλύτερα με 34άρια! Πτώση κατά 10-12°C μέσα σε 48 ώρες!».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis