home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Προπομπός ιδιωτικοποιήσεων η ΕΤΑΔ για το Μπούρτζι;

«Ναυπλία Ενωμένη»: Η αναστήλωση της καστρονησίδας Μπούρτζι και μερικά ερωτήματα
Ναύπλιο Μπούρτζι

Η αναστήλωση της καστρονησίδας Μπούρτζι δεν ήταν έργο του Δήμου Ναυπλιέων, την υλοποίησε από αρχή μέχρι τέλος το Υπουργείο Πολιτισμού (Δημόσιος φορέας και όχι ιδιωτικός).

Οι εργασίες αυτές ήταν αναγκαίες να γίνουν για τη συντήρηση και την ανάδειξη του ιστορικού αυτού μέρους. Στοίχισαν 2.700.000 ευρώ. Εάν συγκρίνουμε το ποσό αυτό με τα έργα που γίνονται με ευθύνη του Δήμου Ναυπλιέων (πλατείες, πάρκα, τρίγωνα κλπ.) θα βρούμε τεράστιες διαφορές στο κόστος, δεδομένου ότι στο Μπούρτζι απαιτήθηκε η δια θαλάσσης μεταφορά όλων των υλικών, χρησιμοποιήθηκε εξειδικευμένο προσωπικό και επιβλέποντες ειδικοί επιστήμονες.

Ο Ναυπλιακός λαός βλέπει, συγκρίνει και κατανοεί πού γίνονται σπατάλες και υπερκοστολογίσεις.

Ο Δήμος Ναυπλιέων δεν συμμετέχει και τώρα πουθενά στη διαχείριση της καστρονησίδας. Αντ’ αυτού το ΥΠ.ΠΟ. υπέγραψε μνημόνιο με την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, θυγατρική του Υπερταμείου). Η ΕΤΑΔ έχει πολλές φορές λειτουργήσει ως προπομπός ιδιωτικοποιήσεων.

Η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ δεν συμφωνεί με αυτή την συμμετοχή, στη θέση της ΕΤΑΔ έπρεπε να εκπροσωπείται η τοπική κοινωνία είτε μέσω του Δήμου, είτε της Περιφέρειας, είτε κάποιου Δημοτικού Οργανισμού.

Η ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ και ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Παπαδημόπουλος ελπίζουν το ανακαινισμένο Μπούρτζι να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς και μορφωτικούς σκοπούς.

Για αυτό προτείνουμε:

α) μειωμένο (ή και δωρεάν) εισιτήριο για τους δημότες Ναυπλίου,

β) Καθιέρωση μιας δωρεάν εκδρομής για όλους τους μαθητές του Ναυπλίου κάθε έτος στο Μπούρτζι (σήμερα, τα περισσότερα παιδιά δεν το έχουν επισκεφθεί)

γ) Καθιέρωση ημερομηνιών δωρεάν εισόδου 19/6 (απελευθέρωση Μπουρτζιού), 30/11 (απελευθέρωση Ναυπλίου), 1/2 (Αγίου Αναστασίου) καθώς και των Θεοφανίων και των Εθνικών Εορτών.

Γράφει ο Τόλης Κοΐνης
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ναυπλιέων
με την παράταξη «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Παπαδημόπουλο

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis