home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μόλις οι μισές εφημερίες καλύπτονται από παιδιάτρους σε Άργος και Ναύπλιο

Ο Ανδρέας Πουλάς ζήτησε την έναρξη λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Άργους και έκανε λόγο για αόριστες υποσχέσεις της Κυβέρνησης
Παιδιατρική Κλινική Άργους (3)

Την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων παιδιάτρων στις Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου καθώς και την έναρξη λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους ζήτησε ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς από τον υφυπουργό Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή σχετικής επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο κ. Πουλάς.

Ο βουλευτής Αργολίδας στην ομιλία του αρχικά αναφέρθηκε στα κενά που υπάρχουν σε παιδιάτρους στις Νοσηλευτικές Μονάδες Άργους και Ναυπλίου που έχουν ως αποτέλεσμα να καλύπτεται περίπου το μισό των εφημεριακών αναγκών και πολλά παιδιατρικά περιστατικά να μεταφέρονται από το ΕΚΑΒ Αργολίδας στα νοσοκομεία όμορων νομών αλλά και της Αθήνας. Ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο που μεγαλώνει η τουριστική επισκεψιμότητα στην Αργολίδα οι ανάγκες σε παιδιατρική κάλυψη αυξάνονται ακόμη περισσότερο, αλλά το υπάρχον προσωπικό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές που καταβάλλει, αδυνατεί να τις καλύψει.

Επιπλέον, ο κ. Πουλάς επεσήμανε το γεγονός ότι υπάρχει αδυναμία παιδιατρικής κάλυψης των νεογνών που γεννιούνται στις Μαιευτικές Κλινικές τόσο του Άργους όσο και του Ναυπλίου τις ημέρες που δεν εφημερεύουν παιδίατροι. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο γεγονός ότι δεν έχει λειτουργήσει ακόμη η Παιδιατρική Κλινική της Νοσοκομειακής Μονάδας του Άργους η οποία ενώ είναι εδώ και καιρό έτοιμη παραμένει ακόμη ανενεργή.

Στη δευτερολογία του ο κ. Πουλάς τόνισε ότι η κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας τα 4 προηγούμενα χρόνια παρά το γεγονός ότι ξόδεψε πολλά κονδύλια στην υγεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατάφερε αντί να ενισχύσει το ΕΣΥ να το αποδυναμώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ειδικά τα νοσοκομεία της Περιφέρειας υποφέρουν από τεράστιες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και σε δομές υγείας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την προηγούμενη τετραετία δεν έδωσε κίνητρα σε γιατρούς που επιθυμούσαν να εργαστούν στο ΕΣΥ. Αντίθετα άφησε το ΕΣΥ αποδυναμωμένο στην τύχη του. Οι λύσεις υπάρχουν αλλά η κυβέρνηση δεν τις βλέπει.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους αναγνώρισε τη δυσκολία της κατάστασης που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας με την έλλειψη των παιδιάτρων και υποσχέθηκε λύσεις χωρίς όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis