home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιά στο Λουτράκι: Νύχτα αγωνίας με συνεχείς αναζωπυρώσεις – Ασπίδα στα διυλιστήρια

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 32 καμένα σπίτια και πέντε αποθήκες, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για τον Άγιο Χαράλαμπο και για το Πανόραμα
Λουτράκι φωτιά (2)

Συνεχίζεται η ολονύχτια μάχη της πυροσβεστικής στο Λουτράκι ώστε να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που ξέσπασε από την Δευτέρα 17 Ιουλίου και συνεχίζει να κάνει πολλές αναζωπυρώσεις, προκαλώντας απανωτά προβλήματα.

Δύσκολη θα είναι και αυτή η νύχτα για τους κατοίκους των περιοχών γύρω από την περιοχή των Ισθμίων, καθώς το μέτωπο της φωτιάς μαίνεται και ο στόχος των πυροσβεστών είναι να το κρατήσουν μακριά από τα σπίτια και από τα διυλιστήρια της Motor Oil, όπου η πυρκαγιά είχε φθάσει σε αρκετά κοντινή απόσταση.

Το μέτωπο στο Λουτράκι έχει κρατηθεί σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil και η προσπάθεια όλο το βράδυ θα επικεντρωθεί στο να κρατηθεί εκεί γιατί σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι ολέθριες. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι τα διυλιστήρια έχουν εξασφαλιστεί, καθώς υπάρχει ισχυρή «ασπίδα» προστασίας γύρω από αυτά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά από τα Ίσθμια δεν πέρασε την εθνική οδό, ωστόσο άλλαξε φορά ο άνεμος και πάει νοτιοδυτικά, παράλληλα με την Εθνική Οδό. Ευτυχώς, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή αν και ήδη έχουν καεί αρκετά σπίτια, απ’ όπου η πύρινη λαίλαπα πέρασε μέχρι τώρα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που ανέβασε ο Βάιος Μπαλντούνης στο Meteoclub.gr, ποια ήταν η κατάσταση στη 1 τα μεσάνυχτα, μετά τα διόδια της Κορίνθου, στους Αγίους Θεοδώρους, στο ανοιχτό ρεύμα προς Αθήνα.

Το μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες είναι τις συνεχείς αναζωπυρώσεις κατά τις νυχτερινές ώρες.

Στο μέτωπο του Λουτρακίου επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 43 οχήματα.

Δήμαρχος Λουτρακίου: Έχουν καεί 32 σπίτια

Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης, καθώς συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γκιώνης ανέφερε ότι έχουν πέσει οι άνεμοι και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι με τις πρώτες πρωινές ώρες η κατάσταση θα βελτιωθεί περαιτέρω, αφού θα αρχίσουν να επιχειρούν ξανά τα εναέρια μέσα.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 32 καμένα σπίτια και πέντε αποθήκες, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους, όπως και για το Πανόραμα.

Όπως υπογράμμισε, το βασικό είναι ότι δεν έχει χαθεί ανθρώπινη ζωή.

Νωρίτερα, ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της φωτιάς.

Άνοιξε η Εθνική Οδός στο ρεύμα προς Αθήνα

Λίγο πριν από τις 9:30 το βράδυ άνοιξε η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, από τα διόδια της Κορίνθου μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας και στα δύο ρεύματα, ενώ στις 10 άνοιξε και η νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στη νέα Εθνική, είναι κλειστό το ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της Νέας Περάμου.

Οι συστάσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε συστάσεις προς τους οδηγούς, καλώντας τους να μη μετακινούνται σε σημεία που μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι.

Στο μήνυμα η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: «Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων στην Ιόνια οδό και στην Εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, ρεύμα προς Πάτρα, καθώς και στην Παλαιά και στη Νέα (Ολύμπια οδός) Εθνική οδό Πατρών-Κορίνθου, ρεύμα προς Κόρινθο, με προορισμούς προς Κόρινθο και Αθήνα πέραν του κόμβου Επιδαύρου της Νέας Εθνικής οδού Πατρών-Αθηνών, να μην μετακινούνται προς αυτά τα σημεία, λόγω πυρκαγιάς».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis