home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Φουντώνουν οι αντιδράσεις για το επικείμενο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Αγία Τριάδα

Τι λένε Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Γαβρήλος για το θέμα.
Για γέλια! Αποφάσισαν να κλείσουν τα ΕΛΤΑ Νέας Επιδαύρου αφού πρώτα τα προμήθευσαν με νέο εξοπλισμό...

Κλείνει οσονούπω το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αγία Τριάδα του Δήμου Ναυπλιέων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία μετασχηματισμού. Για το θέμα έχουν εκφράσει αντιδράσεις από τις παρατάξεις Μάκαρη και Παπαδημόπουλου, ενώ σήμερα τοποθετήθηκαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Γαβρήλος.

Στην ευρύτερη περιοχή της Μιδέας διαβιούν περί τους 6.000 κατοίκους, μεγάλο μέρος των οποίων είναι ηλικιωμένοι και αγρότες.

Α. Πουλάς: Συνεχίζεται η υποβάθμιση των υπηρεσιών της Αργολίδας με την ανοχή της κυβέρνησης

Δήλωση του Ανδρέα Πουλά, βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το θέμα:

«Άλλη μία απόφαση που οδηγεί στην περαιτέρω αποψίλωση των υπηρεσιών της Αργολίδας και υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων με την ανοχή της κυβέρνησης.

Χωρίς καμία προειδοποίηση, χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση με απόφαση της κεντρικής υπηρεσίας των ΕΛΤΑ που αναρτήθηκε στις 03/07/2023 στην διαύγεια με ΑΔΑ: ΨΦΓΧΟΡΡ2-ΑΣΠ επιβάλλεται αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Καταστήματος Αγίας Τριάδας Αργολίδας από 10.7.2023 και μάλιστα χωρίς να αναφέρεται στην απόφαση το σκεπτικό που οδήγησε την διοίκηση των ΕΛΤΑ σε αυτήν την ενέργεια.

Το κατάστημα της Αγίας Τριάδας εξυπηρετεί τα χωριά του πρώην Δήμου Μιδέας που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το Ναύπλιο, όπου θα πρέπει να απευθύνονται  πλέον οι κάτοικοι για τις συναλλαγές τους, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία και έξοδα.

Για άλλη μία φορά αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους κατοίκους της υπαίθρου και των αγροτικών περιοχών μας. Συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η απαξίωση των περιοχών αυτών, υποβαθμίζοντας και δυσχεραίνοντας την ζωή των κατοίκων.

Η μονομερής απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ είναι άδικη και καταχρηστική και πρέπει να ανακληθεί άμεσα».

Γ. Γαβρήλος: Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ να πάρει άμεσα πίσω την απόφαση

Ο Γιώργος Γαβρήλος, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

«Η  απόφαση της Διοίκησης των ΕΛΤΑ να σταματήσει οριστικά τη λειτουργία του τοπικού καταστήματος αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην αποψίλωση των περιφερειακών υπηρεσιών του Νομού, ενώ έχει ως άμεση συνέπεια την υποβάθμιση της καθημερινότητας των κατοίκων αλλά και της οικονομικής ζωής της κοινότητας.

Το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο χωριό της Αγ. Τριάδας, εκτός από τους δεκάδες συνταξιούχους και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που εξυπηρετεί, αποτελεί την κύρια υπηρεσία που εξυπηρετεί και τους αγρότες της περιοχής. Μετά το κλείσιμο των υποκαταστημάτων τραπεζών, αν υλοποιηθεί και η παύση λειτουργίας των ΕΛΤΑ, η Αγία Τριάδα οδηγείται σε οριστικό μαρασμό και εγκατάλειψη.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, άμεσα σα ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα παρέμβουμε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο προς τον αρμόδιο Υπουργό. Παράλληλα η Διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων οφείλει να αναιρέσει την απόφασή της, καθώς δεν είναι δυνατόν να κλείνει ένα κερδοφόρο κατάστημα και να αφήνει την Αγ. Τριάδα και τους γύρω οικισμούς, με περίπου 6.000 πληθυσμό, χωρίς την ελάχιστη πρόσβαση στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κλείσει το μάτι σε υπέρογκες αυξήσεις των μελών Διοικητικών Συμβουλίων και goldenboys, τα χωριά μας ωθούνται σε διοικητική απομόνωση. Το ελάχιστο χρέος της Πολιτείας είναι να εξασφαλίσει σε όλους τους κατοίκους του Νομού, ισότιμη πρόσβαση στις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis