home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Μικρός καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά, ανοιχτά της Αρβανιτιάς

Ο καρχαρίας που αλιεύθηκε στον Αργολικό κόλπο φέρεται, σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου, να είναι του είδους Mako και δεν θεωρείται ακίνδυνος.
Καρχαρίας Αρβανιτιά

Ένας μικρός καρχαρίας πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά στον Αργολικό Κόλπο, ανοιχτά από την παραλία της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο, όπως αποτυπώνει σχετικό βίντεο που δημοσιεύεται στη σελίδα Fishing In Greece, στο facebook.

Ο baby shark, σύμφωνα με όσα αναφέρουν χρήστες του διαδικτύου, φέρεται να είναι του είδους Mako και δεν θεωρείται και τόσο ακίνδυνος.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο: https://www.facebook.com/reel/977715413392891.

Πώς συμπεριφέρονται οι καρχαρίες Mako

Οι καρχαρίες Μάκο είναι μία κατηγορία που θεωρούνται από καιρό αθλητικά ζώα αλιείας. Έχουν επιθετική εμφάνιση και χειρότερη συμπεριφορά από ότι φαίνεται. Αυτός ο καρχαρίας έχει κερδίσει τη φήμη ότι είναι πολύ επιθετικός και επικίνδυνος και έχει γίνει το γρηγορότερο ψάρι στον βυθό, καθώς μπορεί να κολυμπήσει με ταχύτητα μέχρι 65 χλμ./ώρα και να εκτελέσει άλματα ύψους 7 μέτρων στον αέρα.

Καρχαρίας Αρβανιτιά
Ο καρχαρίας που αλιεύθηκε στην Αρβανιτιά

Στον βυθό θεωρείται ένα από τα πιο βίαια είδη καρχαριών. Σε αντίθεση με άλλους που σας φοβίζουν πρώτα και μετά σας επιτίθενται, αυτοί θα σας φάνε.

Οι καρχαρίες Mako τρώνε κυρίως μικρά θηράματα. Τρέφεται με σαρδέλες, σκουμπρί, ρέγγα και λίγο τσίχλα. Αν και μπορεί να επιτεθεί τέλεια και να νικήσει με άλλα επικίνδυνα και μεγαλύτερα δείγματα. Μερικές φορές, μπαίνει σε μεγαλύτερα λεία όπως χελώνες, δελφίνια, φώκιες και ακόμη και άλλους καρχαρίες.

Τι πρέπει να γίνει αν βρεθούν κι’ άλλοι

Άμα τυχόν παρατηρηθούν πολλοί μικροί τέτοιοι καρχαρίες, τότε ίσως η περιοχή και να είναι εκκολαπτήριο γέννας Mako.

Σε αυτή την περίπτωση το ΕΛΚΕΘΕ με ευρωπαϊκά κονδύλια, θα πρέπει να κάνει έρευνα για τις περιοχές στην Ελλάδα που γεννούν οι καρχαρίες διάφορων ειδών.

Σε όποιες περιοχές τυχόν παρουσιάζονται καρχαρίες στην Ελλάδα, θα πρέπει να ενημερώνεται το λιμενικό, προληπτικά για να επιληφθεί του θέματος.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis