home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κοινωνικός τουρισμός: Είναι οριστικό! Αυτοί θα πάνε διακοπές με την ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες με τους δικαιούχους – Το πρόγραμμα ξεκινά από 1η Ιουλίου 2023 και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου του 2024.

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων – ωφελουμένων και αποκλειομένων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της ΔΥΠΑ.

Πρόκειται για 300.000 επιταγές για το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα, από 1η Ιουλίου 2023 και θα διαρκέσει έως τις  30 Ιουνίου του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ.

Η μοριοδότηση των δικαιούχων πραγματοποιήθηκε στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, εισοδηματικών και οικογενειακών, όπως είναι ο αριθμός των παιδιών, το ετήσιο εισόδημα, τυχόν μονονογεϊκές οικογένειες και ΑμεΑ. Ελέγχθηκαν και οι όποιες ενστάσεις υποβλήθηκαν ενώ έγιναν τροποποιήσεις όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Η φετινή αθρόα συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα, μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, δείχνει και την εισοδηματική κατάσταση των νοικοκυριών. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), δείχνει ότι από το σύνολο των ερωτηθέντων, ένας στους δύο δήλωσε ότι φέτος δεν θα κάνει διακοπές. Αντίστοιχα, ένας στους τρεις ανέφερε ότι θα κάνει μεν διακοπές, αλλά πιο περιορισμένες. Επίσης το 75% , δήλωσε ότι  έχει ήδη ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης όπως οι διακοπές, τα ταξίδια και η εστίαση.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα

Σε ό,τι αφορά το καινούργιο πρόγραμμα, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι του Κοινωνικού Τουρισμού, μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ. Θα πρέπει όμως να έχει προηγηθεί η απαραίτητη συνεννόηση ανάμεσα στους ίδιους τους δικαιούχους με τον πάροχο. Ανάλογα την περίπτωση μπορεί να υπάρξει η υποχρέωση να καταβληθεί μια μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως δέκα διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν. Επίσης, στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να φτάσουν στις 12, οι δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι έως τα τέλη Ιουλίου θα λειτουργεί παράλληλα και το παλιό πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, με περισσότερες από 150.000 επιταγές να είναι ακόμα αδιάθετες.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis