home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Προσοχή! Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πελοπόννησο – Ισχυρή χαλαζόπτωση και μεγάλες κατολισθήσεις

Μεγάλες κατολισθήσεις στην Ζαρούχλα και την Πούντα Καλαβρύτων – Δυνατό χαλάζι στο Λεβίδι Αρκαδίας – Εγρήγορση απαιτείται από τους οδηγούς
Κατολισθήσεις Πελοπόννησος

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν αυτή τη στιγμή σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, ιδίως στα ορεινά. Η βροχόπτωση είναι συνεχής και μεγάλη κατά τόπους, γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς που επιστρέφουν στη βάση τους μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Άλλωστε απόρια αυτής της κακοκαιρίας ήταν και το τροχαίο που σημειώθηκε τις απογευματινές ώρες κοντά στη σήραγγα του Αρτεμισίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα με ουρές χιλιομέτρων.

Ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής στο Λεβίδι Αρκαδίας δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ μεγάλες κατολισθήσεις καταγράφονται στην Ζαρούχλα όπως και στην Πούντα Καλαβρύτων λόγω των πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων. Καταρρακτώδεις βροχές σημειώνονται στον νομό Αχαΐας όπου παρατηρούνται αρκετά πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει άμεση εντολή στην Ζαρούχλα και την Πούντα Καλαβρύτων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ανοίξουν τους δρόμους, καθώς αυτή την στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Πούντας Καλαβρύτων στο ύψος του Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ ευτυχώς δεν υπάρχει καμία αναφορά για τραυματισμούς, καθώς την στιγμή που συνέβη η κατολίσθηση δεν διέσχιζε κανένα αυτοκίνητο το συγκεκριμένο σημείο του οδικού δικτύου.

Με πληροφορίες από forecastweather.gr.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis