home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νίκας στο τρισάγιο για τα θύματα του ναυαγίου: «Ντροπή για την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό μας»

«Αυτά που διαδραματίζονται είναι κάτι που μας ξεπερνά ως κράτος και οφείλονται στη διεθνή κατάσταση», είπε μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης
Δήλωση του Π. Νίκα στο τρισάγιο για τα θύματα του ναυαγίου

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του το μεσημέρι χθες, Κυριακή 18 Ιουνίου, μετά το τρισάγιο που με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Μεσσηνίας τελέστηκε από τον μητροπολίτη Χρυσόστομο στο λιμάνι της Καλαμάτας, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου, ανοιχτά της Πύλου, σημείωσε, μεταξύ άλλων, “δεν θεωρώ ότι πρέπει αυτή η τραγωδία να αποτελεί ζήτημα σύγκρουσης στο εσωτερικό της χώρας μας. Αυτά που διαδραματίζονται είναι κάτι που μας ξεπερνά ως κράτος και οφείλονται στη διεθνή κατάσταση”.

Ο Π. Νίκας, αφού εξέφρασε συγχαρητήρια προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή “που αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις να κρατήσει τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα”, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, συνέχισε:

Τρισάγιο για τα θύματα του ναυαγίου 1
Τρισάγιο για τα θύματα του ναυαγίου // ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ως Περιφέρεια κάναμε τα αυτονόητα, κάναμε το καθήκον μας” συνέχισε ο περιφερειάρχης που χαρακτήρισε το πολύνεκρο αυτό ναυάγιο “ντροπή για την ανθρωπότητα και τον πολιτισμό μας”, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι οι αιτίες του ναυαγίου “δεν είναι τόσο οι διακινητές, αλλά θα πρέπει να αναζητηθούν σε αυτούς που διέλυσαν τα κράτη της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου”, για να διατυπώσει στη συνέχεια την άποψη πως “όσο δεν αντιμετωπίζονται τα ζητήματα με τους πολέμους και την εξοντωτική φτώχεια, θα έχουμε δυστυχώς ξανά τέτοιες τραγωδίες”.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα εξετάζεται η δημιουργία ενός μνημείου στο λιμάνι της Πύλου -“ενός σημείου αναφοράς, τιμής και μνήμης, το οποίο θα επισκέπτονται οι συγγενείς των αδικοχαμένων μεταναστών και θα καλούνται να παρίστανται σε εκδηλώσεις μνήμης. Η θλίψη, η στενοχώρια μας, αλλά και η αντίθεσή μας σε όλα αυτά που γίνονται πρέπει να εκφράζεται με πράξεις” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Τρισάγιο για τα θύματα του ναυαγίου
Τρισάγιο για τα θύματα του ναυαγίου // ΦΩΤΟ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής του δημάρχου Καλαμάτας αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας πλοίαρχος Νίκος Κωνσταντέλλης, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Δημήτρης Ροΐδης, στελέχη και εθελόντριες του περιφερειακού τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και συγγενείς αγνοουμένων μεταναστών από τη Συρία που ζουν σε χώρες της Ευρώπης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis