home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναυάγιο στην Πελοπόννησο: Νέα φωτογραφία με το γεμάτο ψυχές πλοίο – φέρετρο

Από την Αίγυπτο ξεκίνησε το μοιραίο πλοίο – Ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104, ενώ 78 είναι οι σοροί που έχουν ανασυρθεί
Ναυάγιο Πύλος

Χωρίς αποτελέσματα συνεχίζονται οι έρευνες στον υγρά τάφο στη Μεσόγειο, ανοιχτά της Πύλου, μετά το τραγικό ναυάγιο του σκάφους με τους μετανάστες. Ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104, ενώ 78 είναι οι σοροί που έχουν ανασυρθεί.

Το Λιμενικό Σώμα έδωσε το μεσημέρι νέα φωτογραφία του σκάφους πριν βυθιστεί.

Ναυάγιο Πύλος (1)
ΦΩΤΟ: Λιμενικό Σώμα

Επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα και φωτογραφία από τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Ναυάγιο Πύλος (2)
ΦΩΤΟ: Λιμενικό Σώμα

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοιραίο αλιευτικό που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου τα ξημερώματα της Τετάρτης ξεκίνησε από την Αίγυπτο. Όπως μετέδωσε το OPEN και ο Μίλτος Σακελλαρίδης, «το αλιευτικό είχε κάνει στάση στη Λιβύη όπου παρέλαβε παρά πολλά άτομα για να ξεκίνησει το ταξίδι προς την Ιταλία από την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πολλοί ήτα αυτοί που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού εξέφρασαν τους φόβους τους για το τι θα μπορούσε να συμβεί. Μάλιστα και κάποιοι ζήτησαν να γυρίσουν και πίσω».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι στην περιοχή επιχειρούν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) φρεγάτα Π.Ν., εννέα (09) παραπλέοντα πλοία, ενώ από αέρος επιχειρούν ένα (01) ελικόπτερο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. και ένα (01) ελικόπτερο Π.Α. και ένα (01) ελικόπτερο Π.Ν.

Ναυάγιο Καλαμάτα Τηλεοπτικά συνεργεία
ΦΩΤΟ: Δήμος Καλαμάτας -kalamata.gr

Την ίδια ώρα ο δήμος Καλαμάτας ανακοινώνει ότι με την ολοκλήρωση της προανακρικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη, οι 104 αλλοδαποί θα μεταφερθούν (πιθανόν τις επόμενες ώρες) με λεωφορεία που έχει ήδη μισθώσει ο Δήμος, σε οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών. Έως τη μεταφορά τους, ο Δήμος Καλαμάτας και οι υπόλοιπες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες και δομές, όπως η Περιφερειακή Ενότητα, αλλά και εθελοντές θα συνεχίσουν να προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους (νερό, φαγητό, ρούχα κ.λπ.). Αξίζει να τονιστεί ότι, από την πρώτη στιγμή, είναι συγκινητική και η προσφορά από κατοίκους και επιχειρήσεις της περιοχής. 

Ήδη οι 78 σοροί που ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή που σημειώθηκε το ναυάγιο μεταφέρθηκαν από το λιμάνι της πόλης με φορτηγό – ψυγείο για εξέταση προς τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis