home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στην Αρχαία Ολυμπία η προπονήτρια των Ιπτάμενων μαζί με 10 μαθητές για την 3η Ολυμπιακή εβδομάδα

Από τα 3237 σχολεία επιλέχθηκαν 13 από την Ελλάδα και ένα από την Κύπρο
3η Ολυμπιακή εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία 9

Στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε η προπονήτρια των Ιπτάμενων, Κατερίνα Δημακοπούλου, μαζί με 10 μαθητές από το σχολείο που υπηρετεί για την 3η Ολυμπιακή εβδομάδα, όπου παρακολούθησαν αυτό το μοναδικό πρόγραμμα και γέμισαν καινούριες εμπειρίες.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε 3η Ολυμπιακή εβδομάδα, ένα πρόγραμμα που υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ανάμεσα σε 3237 σχολεία που παρακολούθησαν το πρόγραμμα αυτό επιλέχθηκαν 13 σχολεία από την Ελλάδα και ένα σχολείο από την Κύπρο τα οποία φιλοξενήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2023 και συμμετείχαν σε ένα πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό αλλά και διασκεδαστικό πρόγραμμα. Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διτροφής για τα 14 σχολεία καλύφθηκαν πλήρων από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν Ολυμπιονίκες και διακριθέντες αθλητές τους οποίους γνώρισαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί όπως ο Βίκτωρας Μήτρου και ο Γιώργος Τζελίλης της Άρσης Βαρών, το Νίκος Σκιαθίτης και ο Γιάννης Τσίλης της κωπηλασίας,  ο Άγγελος Λεμονής της ιστιοπλοΐας, η Άννα Χαραλαμπίδου  της υδατοσφαίρισης, ο Γιώργος Χαλκίδης της χειροσφαίρισης, η Χριστίνα Καλτσά της Ρυθμικής Γυμναστικής, ο Αντώνης  Πλατής  του γκολφ και η Γαλλίδα μπασκεμπολίστρια Simone Allain η οποία είναι πρέσβειρα των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και ολυμπιονίκες έμειναν μαζί στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, γνώρισαν διάφορα αθλήματα και περιβαλλοντικές δράσεις, συζήτησαν για την βιώσιμη ανάπτυξη, κατασκεύασαν μετάλλια, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και δεν παρέλειψαν να θαυμάσουν το αρχειακό μουσείο των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Οι μαθητές πήραν συνέντευξη από τους ολυμπιονίκες αθλητές και συζήτησαν μαζί του για διάφορα θέματα σχετικά με τον αθλητισμό. Παράλληλα μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην επίσημη έναρξη του International Fair Play Passport παρουσία επισήμων.

Η εμπειρία αξέχαστη για όλους τους μαθητές και οι εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό τους ανεξίτηλες. Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία της προπονήτριας των Ιπτάμενων Κατερίνας Δημακοπούλου η οποία συνόδεψε και καθοδήγησε τους μαθητές τους στο εκπληκτικό αυτό ταξίδι.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis