home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γιάννης Ανδριανός: Τι είπε για Ροδόπη, αυτοδυναμία και Υγεία

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 και τις δημοσιογράφους Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου έδωσε ο Βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ
Ανδριανός Μονή Καλαμίου 2

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 και τις δημοσιογράφους Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου έδωσε ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός.

Για τη Ροδόπη

Για τα όσα διαδραματίστηκαν στις εκλογές στη Ροδόπη πρώτοι μίλησαν τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, όλα τα άλλα είναι λόγια. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ό,τι αφορά  τα εθνικά μας θέματα. Η Ελληνική Δημοκρατία, ισότιμοι πολίτες της οποίας είναι και οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης, δεν ανέχεται καμία παρέμβαση στα εσωτερικά της ζητήματα από ενεργούμενα ξένων δυνάμεων, όπως το τουρκικό προξενείο. Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το θέμα αυτό και στον πρόεδρο της Τουρκίας τον κύριο Ερντογάν.

Ο κύριος Τσίπρας είχε ενημερωθεί αρμοδίως για το ότι το τουρκικό προξενείο έδινε γραμμή υπέρ δύο συγκεκριμένων υποψηφίων. Θα περίμενε λοιπόν κανείς από τον κύριο Τσίπρα ή να μη βάλει τα δύο αυτά στελέχη του κόμματός του στην λίστα στις ερχόμενες εκλογές, ή να κάνουν κάποια δήλωση ότι εκπροσωπούν την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα και τίποτα άλλο. Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο.

Η κυρία Μπακογιάννη είπε νομίζω αυτό που όφειλε να πει, ότι δεν πρέπει να αναμειγνύεται το τουρκικό προξενείο στα εσωτερικά της μουσουλμανικής μειονότητας.

Χρειάζεται λοιπόν και γι’ αυτόν τον λόγο μία κυβέρνηση που θα έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό που θα μπορεί να χειριστεί αυτά τα ζητήματα με απόλυτη υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, όπως έχει αποδείξει η κυβέρνηση της νέας Δημοκρατίας. Είμαι σίγουρος όμως ότι και οι υπηρεσιακοί υπουργοί και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι ικανότατοι να χειριστούν τα όποια θέματα προκύψουν. 

Αυτό που χρειάζεται είναι στις επόμενες εκλογές η Νέα Δημοκρατία να βγει αυτοδύναμη για να έχουμε ξανά σταθερότητα την αποτελεσματικότητα στην εξωτερική πολιτική. Θυμίζω τα αποτελέσματα είτε στην άμυνα, με την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρα μας, με αποτρεπτική στρατηγική με τους εξοπλισμούς, αλλά και στο διπλωματικό πεδίο, με τη βαρύνουσα ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, με την ενίσχυση των συμμαχιών μας όπως με τη Γαλλία, με τις συμφωνίες με τις ΗΠΑ. Βλέπετε πόσο έχει ενοχλήσει όλο αυτό την Τουρκία, πόσο ενοχλείται από την Αλεξανδρούπολη, πόσο ενοχλείται από τις αναβαθμίσεις των βάσεων, πόσο έχει ενοχληθεί από όλη την πολιτική δράση στο διπλωματικό πεδίο από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για την αυτοδυναμία της ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου

Είμαι σίγουρος ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη γιατί αυτό χρειάζεται ο τόπος. Τον Μάιο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έστειλαν μία ισχυρή εντολή συνέχειας και προοπτικής απορρίπτοντας την αστάθεια και την επιστροφή σε επικίνδυνες ιδεοληψίες και πειραματισμούς. Αυτή η εντολή πρέπει να επιβεβαιωθεί και στην κάλπη του Ιουνίου. Είναι απολύτως λοιπόν σαφές πως η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα είναι ικανή να εφαρμόσει ακώλυτα το πρόγραμμα της. Και η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η μόνη πολιτική δύναμη που και στις δύο αυτές εκλογικές αναμετρήσεις υπέβαλε στην κρίση των πολιτών ένα ρεαλιστικό και φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης με συγκεκριμένες προτεραιότητες, με μετρήσιμο κόστος και αποτέλεσμα, για παράδειγμα για την αύξηση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών, για τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, για την ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του κράτους, για την ουσιαστική ενίσχυση και την αναβάθμιση της υγείας και της παιδείας.

Αυτό το πρόγραμμα λοιπόν που το επικύρωσαν με την ψήφο τους οι πολίτες τον Μάιο χρειάζεται να το επικυρώσουν ξανά στις 25 Ιουνίου γιατί οι κάλπες είναι ξανά άδειες και κάθε ψήφος μέτρα. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία φέρνει πιο κοντά τη σταθερότητα και τη συνέχεια του έργου μας.

Για την υγεία

Όπως έδειξε η άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού, είναι βασική προτεραιότητα το εθνικό σύστημα υγείας να ενισχυθεί και να λύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν άμεσα, ξεκινώντας από την πρώτη μέρα της νέας κυβέρνησης.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis