home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Αυτά συναντά κάποιος μπαίνοντας στον χώρο του νοσοκομείου

Τι διαπίστωσε κλιμάκιο του ΚΚΕ Αργολίδας που επισκέφθηκε τη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου
Νοσοκομείο Ναυπλίου

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής των Κώστα Γκόνη υποψήφιο Βουλευτή Αργολίδας με το ΚΚΕ και τον Βασίλη Μπαβέλα μέλος της Τομεακής επιτροπής του ΚΚΕ στην Αργολίδα και πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου, περιόδευσαν στους χώρους της νοσηλευτικής μονάδας και συνομίλησαν με εργαζόμενους και ασθενείς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος:

«Το νοσοκομείο του Ναυπλίου αντιμετωπίζει πληθώρα ελλείψεων και προβλημάτων που δυσχεράνουν το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όπως και την καθημερινότητα των ασθενών. Υποστελεχωμένα τμήματα, ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και γερασμένο κτήριο αυτά συναντά κάποιος μπαίνοντας στον χώρο του νοσοκομείου. Ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών, όπως παιδιάτρων.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι όπως και οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας βιώσαν τον κλονισμό του συστήματος Υγείας από την πανδημία. Η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση του μεγαλύτερου τμήματος των υγειονομικών θα ήταν αρκετή αν δεν είχε εμπόδιό της τη διαχρονική υποχρηματοδότηση, τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού, την απουσία επαρκών σύγχρονων μέσων και υποδομών. Την ίδια περίοδο η κυβέρνηση της ΝΔ προστάτευσε τους ιδιωτικούς ομίλους από την περίθαλψη ασθενών με COVID-19, τους πριμοδότησε αδρά ώστε να κερδοσκοπούν πάνω στον ανθρώπινο πόνο είτε με τα τεστ είτε με τη λοιπή νοσηρότητα αφού τα δημόσια νοσοκομεία έγιναν “μιας νόσου”.

Άξιος συμπαραστάτης της κυβέρνησης ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ του “θα λογαριαστούμε μετά” και “των υπουργών κοινής αποδοχής”. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο λαός μας δεν έχει να περιμένει καλύτερες μέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι δεσμευμένος στην ίδια στρατηγική της ΕΕ. Γι’ αυτό ακόμα και στην πιο σκληρή φάση της πανδημίας ακούσαμε από τα στελέχη του για “επίταξη του ιδιωτικού τομέα αλλά …σε λογικές τιμές”, “μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας, αλλά …πάντα κοστολογημένα”.

Το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στον αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ για το “νέο ΕΣΥ”

Το ΚΚΕ έφερε στη Βουλή την καθημερινή ζοφερή πραγματικότητα που αφορά την Υγεία του λαού.

Η υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του, οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες και η πολύμηνη αναμονή για ένα ραντεβού, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, η δραστική μείωση των κρατικών δαπανών και η αύξηση των άμεσων και έμμεσων πληρωμών του λαού για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που φάνηκε με τον πιο τραγικό τρόπο στα τρία χρόνια πανδημίας και κόστισε 37.000 νεκρούς.

Η δράση του ΚΚΕ μέσα στη Βουλή, με τις 627 Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και Επερωτήσεις που έκανε την τετραετία που πέρασε, αλλά κυρίως μέσα από τη δράση του στο κίνημα, σε κάθε Κέντρο Υγείας, νοσοκομείο, προνοιακή δομή και γενικά στις μονάδες Υγείας – Πρόνοιας φανέρωσε ότι τη δύναμη που του δίνει ο λαός την καταθέτει στον αγώνα για την υπεράσπιση και προώθηση των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

Από αυτά είναι δεσμευμένο το ΚΚΕ και όχι από την κερδοφορία των ιδιωτικών ομίλων στην Υγεία, που χρόνο με τον χρόνο σπάνε κάθε ρεκόρ κερδών.

Το ΚΚΕ αγωνίστηκε μέσα από τα σωματεία, τα συνδικάτα και τους φορείς του λαϊκού κινήματος για τις λαϊκές ανάγκες στην Υγεία. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και το επόμενο διάστημα, γιατί το ΚΚΕ διεξάγει χρόνια τώρα ανυποχώρητο αγώνα με ορίζοντα την πραγματική λύση που αποτελεί: Η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, με την ανάπτυξη ενός ενιαίου, σύγχρονου, αποκλειστικά κρατικού και δωρεάν συστήματος Υγείας, πανελλαδικά αναπτυγμένου, με κεντρικό σχεδιασμό, πλήρως και επαρκώς χρηματοδοτούμενου από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κριτήριο την πλήρη και απολύτως δωρεάν πρόληψη, περίθαλψη, αποκατάσταση της υγείας του λαού».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ανενταχτος Αριστερος

    ΚΚΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ 2011, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΚΗΣ. ΜΟΝΙΜΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ, ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ!!!!!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis