home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γιαλάσι Αρχαίας Επιδαύρου: Ένα δροσερό και άκρως διασκεδαστικό καλοκαίρι

Πώς ένας βάλτος έγινε κοσμοπολίτικη παραλία

Σίγουρα στην Αρχαία Επίδαυρο ο επισκέπτης αφού περπατήσει στο όμορφο και γραφικό λιμανάκι του οικισμού, στη συνέχεια θα περπατήσει πλάι στη μικρή καταπράσινη χερσόνησο που ονομάζεται «Νησί» για να βρεθεί στο «Μικρό Θέατρο» ή «Λαλούν Θέατρο» λόγω των επιγραφών που βρέθηκαν εκεί. Στην παραλία «Καλυμνιός» ο επισκέπτης θα βρει τη λεγόμενη και «Βυθισμένη Πολιτεία», που χτίστηκε το 1200 π.Χ. και βρίσκεται σε βάθος δύο μέτρων, κολυμπώντας με τη μάσκα και τον αναπνευστήρα μπορεί να περιηγηθεί σε αυτή υποβρύχια και σύντομα με πλοίο με γυάλινο πάτο, ώστε να δει κανείς τα ερείπια.

Το Γιαλάσι, πριν από περίπου 60 χρόνια ήταν βάλτος με βούρλα και πολλές καλαμιές, μια περιοχή άχρηστη και παραπεταμένη από τους εύπορους κατοίκους της περιοχής. Οι Επιδαύριοι δεν αγόραζαν εκεί γιατί το θεωρούσαν «πεταμένα λεφτά» και προτιμούσαν τον κάμπο. Όμως ο Γεώργιος Βασιλείου Βερδελής, πήρε το ρίσκο και έκανε αυτό που δεν έκανε κανείς μέχρι τότε. Επένδυσε και κέρδισε.

Το Γιαλάσι σήμερα

Τώρα θα γυρίσουμε το ρολόι της ιστορίας στο σήμερα και θα προσγειωθούμε σ΄ έναν παράδεισο. Πολλά ξενοδοχεία, camping, εστιατόρια, υπέροχο λευκό βότσαλο, κρυστάλλινα νερά, οργανωμένες παραλίες. Η απόσταση από τον κεντρικό ιστό της Αρχαίας Επιδαύρου, είναι γύρω στα δυο με τρία χιλιόμετρα. Πάμε με τα πόδια, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή με πορτοκαλιές ή με το αυτοκίνητο. Έτσι κι αλλιώς δεν κινδυνεύετε να μη βρείτε parking.

Tα βράδια τα πάρτι παίρνουν φωτιά. Νυχτερινά μπάνια, τραγούδια, ποτό, μουσική που ανασταίνει και νεκρούς. Θέλει κανείς τίποτα άλλο, για να περάσει ένα δροσερό και άκρως διασκεδαστικό καλοκαίρι;

Επίσης είναι η παραλία που μαζεύει τη νεολαία και είναι ασφαλής για μωρά. Πραγματικά αξίζει τον κόπο να πάτε, έστω και μια φορά για την εμπειρία.

Πού να πάτε στο Γιαλάσι

Για τα πρώτα καλοκαιρινά σας μπάνια οι καλύτερη πρόταση είναι το Bar – Εστιατόριο «Αιγιαλός», ιδανικός χώρος για την εκδρομή του Σαββατοκύριακου.

aigialos cafe snackbar resataurant ancient epidavros
Bar – Εστιατόριο «Αιγιαλός»

Ο «Αιγιαλός», στην πανέμορφη ακτή Γιαλάσι, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της Επιδαύρου και όχι μόνο. Μπορεί κανείς να χαλαρώσει στις ξαπλώστρες του από νωρίς το πρωί με καφέδες, φυσικούς χυμούς, φρούτα, snacks και φρέσκες σαλάτες. Το μεσημέρι να απολαύσει ψαρομεζέδες και ποικιλίες κρεατικών, και πλησιάζοντας προς το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, θα πάρουν θέση οι παγωμένες μπύρες και τα μοναδικά cocktails! Το βράδυ απολαύστε το ποτό σας κάτω από τ’ άστρα. Η μουσική θα σας εκπλήξει τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα. Και να είστε σίγουροι πως περνώντας από τον «Αιγιαλό», όλο το καλοκαίρι, κάθε μέρα, θα σας περιμένει και κάτι διαφορετικό!

Apollon Bar - Restaurant Γιαλάσι
Apollon Bar – Restaurant Γιαλάσι

Tο «Apollon Restaurant – Beach bar» βρίσκεται στην περιοχή Γιαλάσι. Είναι ένας χώρος χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα, που μπορείτε να πιείτε τον καφέ σας, να συνοδεύσετε την μπύρα ή το κρασί σας με ένα από τα πιάτα του καταλόγου μας και τις βραδινές ώρες να απολαύσετε το ποτό σας δίπλα στο κύμα με χαλαρή μουσική. Ένα εστιατόριο – καφέ – μπαρ που αποτυπώνει αβίαστα την ουσία της παραθαλάσσιας ηρεμίας συνδυασμένο με τον καταπράσινο κήπο του. Οι θαμώνες βρίσκουν παρηγοριά στο αρμονικό πάντρεμα των γεύσεων και στη γραφική θέα που απλώνεται μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι.

Το Apollon αποπνέει μια ζεστή, αλλά εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, προσκαλώντας τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να απολαύσουν στιγμές ευτυχίας είτε με απολαυστικές θαλασσινές λιχουδιές φτιαγμένες με τοπικά υλικά είτε απολαμβάνοντας ένα καφέ. Ο ήλιος δύει και ζωγραφίζει τον ουρανό με ζωντανές αποχρώσεις, και το Apollon μεταμορφώνεται σε ένα ειδυλλιακό καταφύγιο, όπου οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν τα αγαπημένα τους ποτά, την κουζίνα του εστιατορίου και να δημιουργήσουν αγαπημένες αναμνήσεις στο σκηνικό της καταγάλανης θάλασσας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis