home design 800x400
home design 1170Χ320

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Γιατί δεν θέλει να επιστρέψει ακόμα στο χωριό του, τη Βάστα Μεγαλόπολης

Ο θάνατος των γονιών του που τον σημάδεψε, η κατάθλιψη, οι ενοχές για τη δημοφιλία του, η σχέση με την οικογένειά του και οι φήμες χωρισμού
Παπακωνσταντίνου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για την συναυλία των 50 χρόνων, τον θάνατο που δεν ξεπέρασε ποτέ, τη σχέση ζωής με την Ελένη Ράντου, τον έρωτα για την κόρη του, και την κατάθλιψη από τη δημοφιλία

Ο τραγουδιστής μίλησε για τη δισκογραφία του, την επετειακή συναυλία του στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και για τα παιδικά του χρόνια.

Στην επετειακή συναυλία θα αρκεστώ στους σταθμούς της πορείας μου και στα ιερά τέρατα, συνθέτες & ποιητές μας, που είναι οι πνευματικοί μου πατέρες. Μεγάλωσα σε εξαμελή οικογένεια, ήμουν ο μικρότερος, ήταν τόσο ωραία η ζωή μας, με πολλή αγάπη, που είχα πάντα όνειρο να κάνω κι εγώ μια τέτοια οικογένεια. Πάνω στην καλλιτεχνική μου άνοδο, αντί να τη γευτώ, όπως άλλοι, θα φαντάζονταν, εγώ πήγα και παντρεύτηκα στα 24 μου χρόνια, ήταν ο πρώτος μου γάμο», είπε αρχικά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

«Ακόμη δεν θέλω να επιστρέψω στη γενέτειρά μου»

Όσο αφορά το χωριό του, τη Βάστα Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία και αν θα πήγαινε για μία επίσκεψη εκεί είπε: «Ποτέ δεν ξεπέρασα την απώλεια των γονιών μου, ήταν υπέροχοι άνθρωποι και ακόμη δεν θέλω να επιστρέψω στη γενέτειρά μου, θλίβομαι πολύ. Θέλω να ξαναπερπατήσω εκεί όπου μεγάλωσα και κάποια στιγμή θα το κάνω», συμπλήρωσε.

Για την δημοφιλία του αποκάλυψε: «Ένιωθα ενοχικά για τη δημοφιλία μου, δεν ξεκίνησα να τραγουδώ για να γίνω διάσημος, αλλά γιατί μου άρεσε η μουσική. Δεν περίμενα να πάρει τόσο μεγάλη διάσταση, γιατί για μένα ήταν φυσιολογικό το ότι τραγουδούσα και έτσι ένιωθα ενοχές, όταν μου ζητούσαν συμβουλές».

Για την Ελένη Ράντου και την κόρη του

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην σύζυγό του, Ελένη Ράντου αλλά και για την κόρη του.

«Είμαι με την Ελένη (Ράντου) 30 χρόνια, είμαι κοινωνικό άτομο, δεν θέλω να στεναχωρώ τους ανθρώπους, συνήθως κάνω πρώτος πίσω, είναι τρόπος αγάπης. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου και τη φέραμε στο σπίτι από το μαιευτήριο, αγάπησα πιο πολύ τα παιδιά όλου του κόσμου, σκεφτόμουν πώς θα τη μεγαλώσω. Η κόρη μας είναι σπουδαία καλλίτεχνις μέσα της, βρήκε τον δρόμο της στη ζωγραφική, τέλειωσε την σχολή Καλών Τεχνών», αποκάλυψε ο τραγουδοποιός.

Και πρόσθεσε σχετικά με την κόρη του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Με στεναχωρεί που η κόρη μας θα φύγει στο εξωτερικό για να συνεχίσει τις σπουδές της, θα πηγαίνω κι εγώ πιο συχνά στο εξωτερικό για να τη βλέπω. Ομολογώ ότι μου είναι δύσκολο που η κόρη μου θα φύγει στο εξωτερικό, θα μπορούσα να ασκήσω βέτο στην οικογένεια, αλλά δεν πρέπει. Όταν η κόρη μου έφυγε για Erasmus στο λύκειο, πήγα κι εγώ μαζί της στην Ολλανδία».

Για τις φήμες χωρισμού

Για τη συμμετοχή του στο σίριαλ «Αχ Ελένη» και τις φήμες χωρισμού σχολίασε:

«Δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να πειστώ να παίξω στο σίριαλ «Αχ Ελένη» εκείνον τον τύπο, που έκανε συνέχεια έναν περίεργο μορφασμό. Μπορεί όταν γνωριστήκαμε να ήμουν ήδη αναγνωρίσιμος και η Ελένη να έκανε τα πρώτα της βήματα, αλλά δεν ζορίστηκε, έχει φοβερά ισχυρή προσωπικότητα. Ενοχλήθηκα που τα δημοσιεύματα μας «χωρίζανε» με την Ελένη, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και παρασκευή, αλλά το πήραν απόφαση ότι ήμασταν & θα είμαστε μαζί».

Η κατάθλιψη

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν έκρυψε και τη «μάχη» που έδωσε με την κατάθλιψη και πώς το αντιμετώπισε.

«Εγώ πέρασα κατάθλιψη καταρχήν λόγω των ενοχών μου για τη δημοφιλία μου, έπειτα και λόγω της φύσης μου, αλλά και της κοινωνικής αδικίας και του ρόλου μου. Έκανα θεραπεία και κράτησα την ψυχανάλυση στη ζωή μου, η κατάθλιψη έχει πολλές μορφές, δεν ευθύνεται πάντα η μοναξιά. Στη δική μου κατάθλιψη υπήρχε ήδη η οικογένειά μου, έκανα υπομονή και είπα ότι θέλω να γίνω καλά για να είμαι πιο ευχάριστος στην οικογένειά μου», αποκάλυψε χαρακτηριστικά.

Έχει «ταβάνι» για το τραγούδι;

«Θα σταματήσω να τραγουδάω όταν θα κρίνω ότι η φωνή μου δεν θα είναι αυτή που πρέπει να είναι, αλλά φιλοδοξώ να γραφώ τραγούδια για άλλες ωραίες φωνές. Θαυμάζω πολύ την Χαρούλα Αλεξίου για την απόφασή της να σταματήσει το τραγούδι όταν έκρινε εκείνη», υπογράμμισε κλείνοντας ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Σχόλια

dei comp 1

ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis