home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Ναύπλιο έμεινε χωρίς τη «Μπούλη»

Θλίψη σκόρπισε στην Αργολίδα η είδηση του θανάτου της Βασιλικής Μηναίου – Πότε θα γίνει η κηδεία της αφανούς ηρωίδας της συντήρησης των παραδοσιακών ενδυμάτων στη χώρα μας

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Το Ναύπλιο έμεινε χωρίς τη «Μπούλη»
Βασιλική Μηναίου

Θλίψη σκόρπισε στο Ναύπλιο και την Αργολίδα η είδηση του θανάτου της Βασιλικής Μηναίου. Το τελευταίο αντίο στη «Μπούλη», την αφανή ηρωίδα της συντήρησης των παραδοσιακών ενδυμάτων στη χώρα μας, θα πουν συγγενείς και φίλοι την Τετάρτη 31 Μαΐου, στις 5 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Από τα χέρια της είχαν περάσει οι θησαυροί του Ιδρύματος «Βασίλειος Παπαντωνίου» (πρώην ΠΛΙ), του Μουσείου Μπενάκη, της συλλογής Καρέλια. Το αρχείο της, όπου είχε φωτογραφίσει και καταγράψει εκατοντάδες φορεσιές και βήμα βήμα κάθε επιδιόρθωση που τους έκανε, είναι ένας θησαυρός καταχωνιασμένος σε κουτιά. Ο καημός της ήταν ότι κανείς από τους νέους που κατα καιρούς την επισκέφτηκαν δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να μαθητεύσει δίπλα της, ώστε να παραλάβει τη σκυτάλη. Η συσσωρευμένη τεχνογνωσία της χάθηκε μαζί της.

Η Βασιλική Μηναίου εκπαιδεύτηκε επί τρία χρόνια στο Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου, όπου έστειλε ένα απλό, ειλικρινές βιογραφικό με παρότρυνση της πρωτοπόρου Ιωάννας Παπαντωνίου, σκηνογράφου, ενδυματολόγου, ιδρύτριας και προέδρου του Ιδρύματος «Βασίλειος Παπαντωνίου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis