home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΟικονομίαFirst Featured

Δημιουργοί ταξιδιωτικού περιεχομένου αποθεώνουν την Πελοπόννησο

Απολογισμός του ΤΒΕΧ Europe 2023 Peloponnese - Περισσότεροι από 100 φορείς και εκπρόσωποι ιδιωτικού τομέα στήριξαν το συνέδριο.

Στις 14 Μαΐου ολοκληρώθηκε στην Πελοπόννησο και την ειδυλλιακή Καλαμάτα το ΤΒΕΧ Europe 2023 Peloponnese, φιλοξενώντας περισσότερους από 370 travel bloggers, influencers και δημιουργούς περιεχομένου από όλο τον κόσμο, προβάλλοντας την Πελοπόννησο και την Ελλάδα «πέρα από τα προφανή», στα εκατομμύρια των ακολούθων τους.

Ως το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό συνέδριο και εκδήλωση δικτύωσης στον κόσμο, το TBEX πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικό προορισμό, προσκαλώντας travel bloggers, δημοσιογράφους ταξιδιωτικού ρεπορτάζ, δημιουργούς περιεχομένου στα social media, καθώς και εκπροσώπους από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές εταιρείες να μιλήσουν για τις σύγχρονες τάσεις του κλάδου και να ανακαλύψουν τον κάθε τόπο. Η φετινή διοργάνωση του TBEX είναι η 27η στην ιστορία του θεσμού και η δεύτερη στη χώρα μας, μετά την TBEX της Αθήνας το 2014.

Στο ΤΒΕΧ Europe 2023 Peloponnese,  η 1η και 2η ημέρα (8-9/5) περιελάμβαναν 11 μονοήμερα ταξίδια εξοικείωσης για περισσότερους από 250 συμμετέχοντες, ενώ το opening party πραγματοποιήθηκε στο W της Costa Navarinο. Η επίσημη έναρξη του συνεδρίου, έγινε στις 9 Μαΐου, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, όπου στην Πλατεία Όθωνος, στους ρυθμούς του γνωστού πλέον Peloponnese Food Stories, καταξιωμένοι chef, εστιάτορες, παραγωγοί αγροδιατροφικών προϊόντων και ποτών, καθώς και μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων, με τη βοήθεια του αγαπημένου παρουσιαστή Γιώργου Καπουτζίδη, ένωσαν της δυνάμεις τους, με στόχο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες, γεύσεις και πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου.

«Μετά από μήνες εντατικής προετοιμασίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καλωσόρισε τους καλεσμένους στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο». Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο τουρισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο αλλά και ο δικός μας τόπος, ένας τόπος γεμάτος ιστορία, πολιτισμό και παρθένα φύση, θα αποκτήσουν και άλλους  πρεσβευτές σε όλα τα μέρη της Γης, με στόχο τη δημιουργία ισχυρών δεσμών αλλά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.  Σε αυτήν την προσπάθεια είχαμε σημαντικούς συμμάχους, τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού, 3 Περιφέρειες,  Δήμους της Πελοποννήσου  και περισσότερους από 100 φορείς και εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα, που στήριξαν τη φιλόδοξη πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου εμπράκτως. Είχαμε δίπλα μας, επίσης, και τους ανθρώπους του τουρισμού, τα Επιμελητήρια, εκπροσώπους φορέων του τουρισμού, εστιάτορες, παραγωγούς, ξενοδόχους, μάγειρες- με τους οποίους ενώσαμε τις δυνάμεις μας.

Στο συνέδριο πρωταγωνίστησαν και οι άνθρωποι των φυσιολατρικών δραστηριοτήτων, όπως οδηγοί βουνού, εκπαιδευτές αναρρίχησης, κατάδυσης, θαλάσσιων σπορ, bungee jumping, οι οποίοι έβαλαν ψυχή και μεράκι και προσέφεραν αξέχαστες εμπειρίες στους φιλοξενούμενούς μας.»

Κατά τις ημέρες του Συνεδρίου, οι περίπου 370 συμμετέχοντες της TBEX Europe 2023 Peloponnese αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές για τις σύγχρονες τάσεις στο ψηφιακό marketing. Την Πέμπτη 11 Μαΐου το απόγευμα έγινε στο Καστράκι, στη Βέργα Καλαμάτας, με θέα τον Μεσσηνιακό Κόλπο, το closing party του Συνεδρίου, με μουσική, χορό και πολλά happenings.

Τέλος, με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου, οι bloggers, σε ομάδες, ταξίδεψαν προς κάθε κατεύθυνση της Πελοποννήσου, ανακαλύπτοντας την αυθεντική φιλοξενία, με ξεναγήσεις, γαστρονομικές, πολιτιστικές εμπειρίες και φυσιολατρικές δραστηριότητες,  μέσα από 15 τριήμερα ταξίδια εξοικείωσης.

Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, όλοι ενωμένοι, φροντίσαμε οι φιλοξενούμενοί μας να πάρουν επιστρέφοντας μαζί τους τις καλύτερες αναμνήσεις, τις οποίες, όλες αυτές τις μέρες, μοιράζονται με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, στα social Media, με απολύτως αυθόρμητο και αποδοτικό τρόπο, προβάλλοντας ταυτόχρονα δεκάδες προορισμούς της Πελοποννήσου, αλλά και ολόκληρης της χώρας, μέσα από όμορφες εικόνες, υπέροχες εμπειρίες, εμπνευσμένα videos.  

Κι αν αναρωτιέται κανείς τι είναι αυτό που κερδίζει ένας προορισμός από μια διοργάνωση όπως το ΤΒΕΧ Europe 2023, η απάντηση είναι πολυδιάστατη και πέρα από τα προφανή όπως και η ίδια η Πελοπόννησος.

Ξεκινώντας από το ίδιο το συνέδριο και το περιεχόμενό του, τόσο οι συμμετάσχοντες δημιουργοί περιεχομένου όσο και οι χορηγοί και επαγγελματίες του κλάδου, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις νέες τάσεις στον χώρο της επικοινωνίας του τουρισμού. Από την τεχνητή νοημοσύνη και την επίδρασή της στη δημιουργία περιεχομένου, τον όρο της βιωσιμότητας και της ουσιαστικής εφαρμογής της στον τουρισμό, έως τους τρόπους που ένας δημιουργός περιεχομένου πρέπει να λειτουργεί ώστε να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα, τόσο για τη μάρκα που εκπροσωπεί όσο και για την ίδια του την επιχείρηση.

Δημιουργοί περιεχομένου και χορηγοί, τόσο ιδιώτες, όσο και δημόσιοι φορείς – Δήμοι, Περιφέρειες, Επιμελητήρια – είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε ένα οργανωμένο πλαίσιο, για τις ευκαιρίες συνεργασίας και να ανακαλύψουν νέους τρόπους προβολής των προορισμών και προϊόντων τους.

Περνώντας στα ταξίδια εξοικείωσης που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, αυτά αποτέλεσαν το δεύτερο και πολύ σημαντικό στοιχείο του συνεδρίου. Σχεδιάστηκαν για να αναδείξουν κάθε γωνιά αυτού του ευλογημένου τόπου, της κουλτούρας, της ιστορίας και της γαστρονομίας του. Ουσιώδης ήταν η συμμετοχή σε αυτά και των ανθρώπων της Πελοποννήσου μέσω των υπηρεσιών που προσέφεραν.

Ξενοδόχοι, εστιάτορες, διοργανωτές των δράσεων που συμπεριλήφθηκαν στα ταξίδια, όλοι οι οικοδεσπότες των επισκεπτών μας δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τα σχόλια και τις αναρτήσεις τους. Ενθουσιασμός και σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου, καθώς και στην Καλαμάτα που αποτέλεσε το κέντρο της διοργάνωσης, φιλοξενώντας τις βραδιές δικτύωσης αλλά και τη γαστρονομική εβδομάδα που έδωσε την ευκαιρία στα εστιατόρια της πόλης να αναδείξουν το γαστρονομικό προφίλ της.

Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις, οι travel bloggers που συμμετείχαν  συγκέντρωσαν υλικό που ξεκίνησαν ήδη να μοιράζονται με τους εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους τους. Αυτό το υλικό είναι που θα αποτελέσει τη βάση τους για τη δημιουργία ακόμη περισσότερου περιεχομένου σχετικά με την Πελοπόννησο.

Πολλοί, παρέτειναν το ταξίδι τους για να εξερευνήσουν την περιοχή, άλλοι θα επιστρέψουν με τις οικογένειές τους, κάποιοι οργανώνουν μια νέα συντονισμένη επίσκεψη στην Πελοπόννησο, ώστε να έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν όλη την περιοχή. Μέσος όρος παραμονής τους στην Ελλάδα, οι 25 ημέρες και από όλους, μια κοινή παραδοχή: I love Peloponnese! Ι love Greece!

Το ΤΒΕΧ Europe 2023 Peloponnese, έδωσε σε όλους τους συμμετέχοντες την ευκαιρία να έρθουν σε πραγματική επαφή με τον προορισμό, να γνωρίσουν τον κόσμο στην καθημερινότητά του, να ανακαλύψουν τα πολλά και υπέροχα σημεία της Πελοποννήσου. Μιας γωνιάς της Ελλάδας, με μοναδική ομορφιά και ιστορία και με αυθεντικούς φιλόξενους κατοίκους που είναι πρόθυμοι να μοιράζονται τον δικό τους τρόπο ζωής.

Τι είδαμε στα social media των travel content creators κατά τη διάρκεια των ταξιδιών:

Βungee jumping, ταξίδι και ψάρεμα σε ιστιοπλοϊκό, αναρρίχηση, κυνήγι μανιταριών, γευσιγνωσίες λαδιού και κρασιού, ανάβαση σε κάστρο, καταδύσεις, επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία, απομακρυσμένα χωριά με θαυμαστά εστιατόρια, χωριά από το παρελθόν που στέκουν περήφανα ατενίζοντας το μέλλον, καταγάλανα νερά, υπέροχες αμμουδιές, πάρτι σε τοποθεσίες με μοναδική θέα, ανθρώπους ενθουσιασμένους με την Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Όλα μέσα από 7000 αναφορές στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με περισσότερα από 170.000 “likes” και με απήχηση σε περισσότερους από 18.000.000 ανθρώπους. Η διαφημιστική αξία για όλα τα παραπάνω εκτιμάται άνω του 1.200.000 δολαρίων, ενώ για τις επόμενες 90 ημέρες αναμένεται να αναρτάται ακόμα περισσότερο υλικό στα ψηφιακά κανάλια.

Ακολουθήστε τα: #mythicalpeloponnese | #tbexpeloponnese | #tbex | @mythicalpeloponnese | @tbexevents και είναι βέβαιο ότι θα ανακαλύψετε κάτι που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα για την Πελοπόννησο.

Χορηγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια, είτε με την μορφή παροχής υπηρεσιών είτε με την οικονομική υποστήριξη ήταν:

Motor oil, Costa Navarino, Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια, Grecotel, Marketing Greece, Celestyal Cruises,   , COSMOTE, Aegean,  Βrown Hotels, ΜοΜΙΧ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Coca Cola 3E, Three Cents, Euphoria, Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου LTO, ΕΝ.Π.Ε , Σπίνος, Trekking Hellas,  Sparta Gourmet, Toi & Moi, ΜΟΡΕΑΣ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή,  Vasilikon Hotel, Domaine Skouras,  CHRI.STA Αποστάγματα-Ποτοποιία , Ζυθοποιία ΖΕΟΣ, Οινοποιείο Λαφαζάνης, Semeli Estate, Μουσείο Μπενάκη, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, 2407m Outdoor Experience, Ergodive Loumis, Climb Ermionida,  Zulu Bungy, Climb Up, Explore Ziria, Experience Nature, Axoranamou & Travel2Peloponnese, Climb In Leonidio, ΚΟΙΝΣΕΠ 5, Alegria 47, The Wine Connoisseurs, Μέγα Σπήλαιο, Cavino Winery, Ιππικός Όμιλος Καλαμάτας, Mama’s Flavours, The Olive Routes,  Olive Ergo Anagnostopoulos, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Black Pearls,  Trikala Korinthias Network, Food Philosophy, Alpha Yachting, DOT Civil & Architectural Engineers, Έπιπλα Μαυρέα, METAXA, Samsung,  LAS Hotel, 3SIXTY -Ναύπλιο, Οινοποιητική Μονεμβασιάς – Τσιμπίδη, THREE SIXTY – Γύθειο, Ποτοποιία Καλλικούνη, Κτήμα Καλόγρη, Κτήμα Τσέλεπου,  Εστιατόριο Χρώματα, Ξενώνας Πρυτανείο Παστελοποιία Μανωλάκου, Makis Inn Resort, Συνεταιρισμός Φέτας Καλαβρύτων, Casa Dei Olive Oil Tasting, Εργαστήρι Ζυμαρικών «Αγίου Πέτρου – Μαλεβός, Εστιατόριο Αραπάκος, Stefos Bottarga, Νερόμυλος Κυπαρισσίας, Χρυσόβουλου, Ξενώνας Θεοφανώ, Matapan, Ταβέρνα Παλιά Αγορά, Αμπελώνες Ρίρα,    

Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Δήμος Καλαμάτας, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Ερμιονίδας, Δήμος Τρίπολης, Δήμος Πύλου – Νέστορος, Δήμος  Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Δήμος  Γορτυνίας, Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Δήμος Νότιας Κυνουρίας, Δήμος Μονεμβασίας, Δήμος  Επιδαύρου, Δήμος Δυτικής Μάνης, Δήμος Καλαβρύτων, Δήμος Ελαφονήσου, Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Δήμος Ναυπλιέων

Ιδιωτικές Εταιρίες:

Χορηγός επικοινωνίας :  GTP Headlines

Διεθνείς εταιρείες:  Devour City Experiences, Jay Way Travel, Stay 22, Walks City Experiences, Suzhou Chine.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button